Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Te vsebine so:

 • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente:
  • revizijska poročila in druga poročila, ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx), ter
  • razne predstavitve (npr. infografike, plakati, priročniki);
 • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve;
 • za vizualno popestritev vsebin tem, novic in člankov uporabljamo fotografije in drugo slikovno gradivo, s katerim upravljamo; fotografije in drugo slikovno gradivo so podnaslovljeni, vsebujejo podatke o viru in imajo vneseno alternativno besedilo, ne vsebujejo pa podrobnejših opisov slik ali transkripcij besedil, saj bi prilagoditev pomenila nesorazmerno breme;
 • shema organizacijske strukture računskega sodišča.

Izjava o dostopnosti

Novica

Prirejamo konferenco o učinkovitem upravljanju z javnimi sredstvi

Računsko sodišče Republike Slovenije organizira konferenco na temo Učinkovito upravljanje z javnimi sredstvi, ki bo potekala v četrtek, 19. oktobra 2006 v konferenčni dvorani Ubiquitus hotela Domina Grand Media v Ljubljani.

Namen konference je opozoriti na problematiko porabe javnih financ pri delovanju javnega sektorja, še zlasti glede nepravilnosti, ki jih računsko sodišče ugotavlja kot nadzorna institucija. Vsebina ugotovitev, strnjenih v pregleden komentar, bo razčlenjena po posameznih temah, s ciljem služiti kot pomoč in opora pri oblikovanju zakonite in dobre prakse pri upravljanju z javnimi sredstvi javnofinančnih uporabnikov.

Predavatelji bodo spregovorili tudi o konkretnih opozorilih računskega sodišča, povezanih z najpogosteje odkritimi nepravilnostmi in obravnavali javnofinančne teme, za katere menimo, da so utemeljeno deležne posebne pozornosti.

Da bi omogočili udeležbo čim širšemu krogu zainteresirane javnosti, je udeležba na konferenci brezplačna. Prijave pošljite na elektronski naslov: mariza.zgur@rs-rs.si.

Prostorske zmožnosti dvorane, kjer bo potekala konferenca, so omejene, zato bomo upoštevali vrstni red prispelih prijav.

Veselimo se vaše udeležbe!

Program konference Učinkovito upravljanje z javnimi sredstvi