Skoči do osrednje vsebine

Novica

Danes začetek konference

Konferenca se je začelaV kongresni dvorani hotela Domina Grand Media v Ljubljani se pričenja konferenca o učinkovitem upravljanju z javnimi sredstvi. V dopoldanskem delu bodo uvodoma spregovorili člani računskega sodišča, predsednik Igor Šoltes, ki bo osvetlil pomen in vlogo notranjih revizorjev ter oba namestnika predsednika, Tomaž Vesel, ki bo predstavil načine sodelovanja z računskim sodiščem in Zoran Mladenovič, s prispevkom na temo "Izzivi ugotavljanja učinkovitosti".

Vseh šest vrhovnih državnih revizorjev računskega sodišča bo podalo vsebino ugotovitev posameznih oddelkov, strnjenih v pregleden komentar, in razčlenjenih po posameznih temah, s ciljem služiti kot pomoč in opora pri oblikovanju zakonite in dobre prakse pri upravljanju z javnimi sredstvi javnofinančnih uporabnikov.

Jorg Kristijan Petrovič bo tako predstavil najpomembnejše poudarke iz revizije predloga zaključnega računa proračuna za leto 2006, mag. Miloš Senčur in mag. Mojca Planinšek, namestnica vrhovnega državnega revizorja, bosta spregovorila o razpolaganju z občinskim denarjem ter o zadolževanju v občinah.

V popoldanskem delu bo mag. Valenka Suhadolnik podala ugotovitve o problematiki izkazovanja prejetih osnovnih sredstev v upravljanje v javnih zavodih, njena namestnica Nataša Musar Mišeljić pa bo podrobneje predstavila plačna razmerja v javnem sektorju. Samo Jereb bo udeležence nagovoril s temo "Smiselnost privatizacije javnih podjetij", dr. Miroslav Kranj pa bo spregovoril o pogostih ugotovitvah pri revizijah smotrnosti. Mag. Andreja Jerina bo konferenco sklenila s prispevkom o tem, zakaj revidiramo sredstva EU in kaj pri tem ugotavljamo.