Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Kontaktna oseba za odnose z javnostmi

  Boštjan Novak

  svetovalec v kabinetu predsednice

    

   

   

  Video vsebine

  Informacije za medije

  Z veseljem vam bomo pomagali do odgovorov na vaša vprašanja, ki se nanašajo na delovno področje računskega sodišča.

  Z različnimi oblikami dela, kot so sprotno odgovarjanje na pisna in ustna novinarska vprašanja, priprava aktualnih novic z napovedniki dogodkov, pregled statusov revizij v teku, arhiv objavljenih revizijskih poročil, objava pomembnih dokumentov in dodatnih projektov ter odgovori na pogosta vprašanja, želimo ustvariti čim boljše pogoje za delo novinarjev in urednikov, ki spremljate delo računskega sodišča.

  Za lažje razumevanje naše sestave in dela si poglejte delovna področja računskega sodišča z opisi pristojnosti in nalog posameznih oddelkov.

   Javnost dela

   Javnost dela zagotavljamo:

   • s poročilom o delu, ki ga računsko sodišče vsako leto predloži državnemu zboru; 
   • z objavljanjem revizijskih in porevizijskih poročil in posameznih faz revizijskih postopkov
   • z objavljanjem pomembnejših mnenj o vprašanjih iz svoje pristojnosti;
   • z dajanjem pravočasnih, točnih informacij in obvestil z delovnih področij računskega sodišča; 
   • z novinarskimi konferencami in izjavami za javnost; 
   • z napovedniki dogodkov in dejavnosti (na domačem in mednarodnem prizorišču); 
   • z objavljanjem vsebin na spletnem mestu, družbenih omrežjih in s publicistično dejavnostjo. 

   Kako nam lahko državljani pomagate pri našem delu?

   Računsko sodišče pri določanju letnega programa dela upošteva tudi pobude fizičnih oseb in anonimne pobude. Več o pobudah za revizijo >

   Informacije, pojasnila in druge podatke daje predsednik računskega sodišča, njegova namestnika ter vrhovni državni revizorji, po posebnem pooblastilu predsednika pa lahko tudi drugi uslužbenci računskega sodišča. 

   Računsko sodišče zagotavlja javnost dela v skladu z Zakonom o računskem sodišču, Poslovnikom računskega sodišča, Zakonom o medijih in Zakonom o dostopu do informacij javnega značaja.