Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Vodstvo

  Predsednica

  Jana Ahčin

  Jana Ahčin je univerzitetna diplomirana ekonomistka z več kot 20-letnimi izkušnjami na vodilnih delovnih mestih v javni upravi. Delovala je v Službi družbenega knjigovodstva in nato njenih naslednicah, aktivno je sodelovala pri nastanku Agencije RS za javnopravne evidence in storitve ter Uprave RS za javna plačila, ki jo je vodila do leta 2013, ko je kot generalna direktorica prevzela vodenje Davčne uprave RS in kasneje v letu 2014 Finančne uprave RS. Po koncu mandata v letu 2019 se je kot svetovalka predsednika zaposlila na računskem sodišču. V maju 2022 je pridobila naziv državni revizor. Na mesto predsednice računskega sodišča je bila imenovana julija 2022. Foto: Daniel Novakovič/STA

  Mag Maja Bilbija

  prva namestnica predsednice

  mag. Maja Bilbija

  Diplomirana ekonomistka je magistrirala na Pravni fakulteti v Mariboru. Kariero je začela kot davčna inšpektorica, nato državna revizorka, svetovalka na področju financ in računovodstva, notranja revizorka ter članica Državne revizijske komisije. Od leta 2013 je opravljala delo vrhovne državne revizorke. Na funkcijo prve namestnice predsednice računskega sodišča je bila imenovana decembra 2021.

  mag. Mojca Planinšek

  druga namestnica predsednice

  mag. Mojca Planinšek

  Diplomirala je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Kariero je začela na računskem sodišču in se pretežno ukvarjala s področjem revizij lokalne samouprave. V letu 2008 je bila imenovana za vrhovno državno revizorko za lokalno samoupravo. Funkcijo druge namestnice predsednice računskega sodišča opravlja od junija 2016.
   

  Vrhovni državni revizorji - vodje oddelkov

  vrhovna državna revizorka - B1

  Helena Jenko

  Diplomirala je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Strokovno pot na računskem sodišču je začela leta 1996. Ukvarjala se je predvsem s področjem revizij državnega proračuna in sredstev Evropske unije. Od julija 2016 je delovala v kabinetu druge namestnice predsednika računskega sodišča kot svetovalka. Funkcijo vrhovne državne revizorke opravlja od oktobra 2023.

  mag. Simona Majer

  vrhovna državna revizorka - B2

  mag. Simona Majer

  Diplomirala je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, magistrirala pa na Pravni fakulteti v Ljubljani. Kariero je začela na Davčni upravi Republike Slovenije. Leta 2001 se je zaposlila na računskem sodišču, kjer se je ukvarjala predvsem s področjem revizij državnega proračuna in lokalne samouprave. Na funkcijo vrhovne državne revizorke za lokalno samoupravo je bila imenovana februarja 2022.

  vrhovna državna revizorka - B3

  Nataša Musar Mišeljić

  Diplomirala je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Strokovno pot je začela na Republiški upravi za javne prihodke ter jo kmalu po njegovi ustanovitvi nadaljevala na računskem sodišču, kjer je opravljala različne naloge na področjih revizije in svetovanja. Na funkcijo vrhovne državne revizorke je bila prvič imenovana leta 2013 in nato ponovno junija 2022.

  vrhovni državni revizor, mag. Aleksej Šinigoj

  vrhovni državni revizor - B4

  mag. Aleksej Šinigoj

  Zaključil je Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, magistriral pa na Fakulteti za management v Kopru. Poklicno pot je začel v zasebnem sektorju na področju računovodstva in davčnega svetovanja. Od 2005 je zaposlen na računskem sodišču, od 2016 je bil vrhovni državni revizor za lokalno samoupravo, od februarja 2022 pa je vrhovni državni revizor za področje izvajalcev gospodarskih javnih služb in gospodarskih družb v večinski lasti države ali občin.

  vrhovna državna revizorka - B5

  Jerneja Vrabič

  Diplomirala je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Strokovno pot je začela na Davčni upravi Republike Slovenije. Leta 1999 se je zaposlila na računskem sodišču, kjer je opravljala različne revizijske in svetovalne naloge. Od leta 2016 do 2022 je opravljala delo atašeja slovenskega člana Evropskega računskega sodišča. Na funkcijo vrhovne državne revizorke je bila imenovana novembra 2022.

  vrhovna državna revizorka - B6

  mag. Nataša Karlić Kovačič

  Diplomirala je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, magistrirala pa na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru. Leta 1998 se je zaposlila na računskem sodišču, kjer se je ukvarjala pretežno s področjem državnega proračuna in svetovanjem. Od februarja 2013 je na računskem sodišču delovala v funkciji svetovalke prvega namestnika predsednika. Na funkcijo vrhovne državne revizorke je bila imenovana decembra 2020.

  Sekretarka računskega sodišča

  sekretarka računskega sodišča - C

  Tadeja Pušnar

  Na Pravni fakulteti v Ljubljani je diplomirala 2001. Kariero je začela na Ministrstvu za delo, kjer je delovala na kadrovskem področju, področju javnih naročil, pravnih zadev, financ in investicij, vodila področji kadrovskih in splošnih zadev in uradniško kariero zaključila na položaju generalne sekretarke. Od 2014 je bila članica in kasneje tudi namestnica predsednika Državne revizijske komisije. Od leta 2023 opravlja funkcijo sekretarke računskega sodišča.