Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Te vsebine so:

 • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente:
  • revizijska poročila in druga poročila, ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx), ter
  • razne predstavitve (npr. infografike, plakati, priročniki);
 • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve;
 • za vizualno popestritev vsebin tem, novic in člankov uporabljamo fotografije in drugo slikovno gradivo, s katerim upravljamo; fotografije in drugo slikovno gradivo so podnaslovljeni, vsebujejo podatke o viru in imajo vneseno alternativno besedilo, ne vsebujejo pa podrobnejših opisov slik ali transkripcij besedil, saj bi prilagoditev pomenila nesorazmerno breme;
 • shema organizacijske strukture računskega sodišča.

Izjava o dostopnosti

Vodstvo

Predsednik

Tomaž Vesel

Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Kariero je pričel na Centru Vlade RS za informatiko in jo nadaljeval kot član Državne revizijske komisije. Bil je tudi zunanji ekspert OECD za pripravo poročil in izvedbo zunanje pomoči v državah nekdanje Jugoslavije. Funkcijo predsednika Računskega sodišča RS za obdobje 9 let je po izvolitvi v Državnem zboru RS začel opravljati junija 2013.

prvi namestnik predsednika

mag. Jorg Kristijan Petrovič

Univ. dipl. ekonomist in magister znanosti za področje računovodstva in revizije je bil vrhovni državni revizor za državni proračun in politične stranke. Kot član strokovne skupine Ustavne komisije je sodeloval pri pripravi novega 148. člena Ustave. Je soavtor besedil, ki v pogodbi o ESM urejajo revizijski nadzor. Na funkcijo prvega namestnika je bil z 82 glasovi izvoljen februarja 2013.

druga namestnica predsednika

mag. Mojca Planinšek

Diplomirala je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Kariero je začela na računskem sodišču in se pretežno ukvarjala s področjem revizij lokalne samouprave. V letu 2008 je bila imenovana za vrhovno državno revizorko za lokalno samoupravo. Funkcijo druge namestnice predsednika računskega sodišča opravlja od junija 2016.
 

Vrhovni državni revizorji - vodje oddelkov

vrhovna državna revizorka - B1

mag. Katja Božič

Magisterij znanosti je pridobila na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Karierno pot je začela v Banki Slovenije. Delovne izkušnje je pridobivala v borzno-posredniški družbi Poteza, v Bank Austria Creditanstalt, na Ministrstvu za finance in v Gorenjski banki, delovala pa je tudi kot svetovalka na področju financ. Računskemu sodišču se je pridružila leta 2019,  za vrhovno državno revizorko pa je bila imenovana decembra 2020.

vrhovni državni revizor, mag. Aleksej Šinigoj

vrhovni državni revizor - B2

mag. Aleksej Šinigoj

Zaključil je Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, magistriral pa na Fakulteti za management v Kopru. Poklicno pot je začel v zasebnem sektorju na področju računovodstva in davčnega svetovanja. Od leta 2005 je zaposlen na računskem sodišču, od leta 2016 opravlja funkcijo vrhovnega državnega revizorja za lokalno samoupravo.

vrhovna državna revizorka - B3

Nataša Musar Mišeljić

Diplomirala je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Strokovno pot je začela na Republiški upravi za javne prihodke ter jo kmalu po njegovi ustanovitvi nadaljevala na računskem sodišču, kjer je opravljala različne naloge na področjih revizije in svetovanja. Na funkcijo vrhovne državne revizorke je bila imenovana junija 2013.

vrhovna državna revizorka - B4

mag. Maja Bilbija

Diplomirana ekonomistka je magistrirala na Pravni fakulteti v Mariboru. Kariero je začela kot davčna inšpektorica, nato državna revizorka, svetovalka na področju financ in računovodstva, notranja revizorka ter članica Državne revizijske komisije. Za vrhovno državno revizorko je bila imenovana decembra 2013.

vrhovni državni revizor - B5

dr. Miroslav Kranjc

Leta 2000 je doktoriral na področju avtomatskega vodenja industrijskih procesov. Delal je v gospodarstvu in v izvršni veji oblasti. Leta 2005 je bil imenovan za vrhovnega državnega revizorja, ko je postal vodja tedaj novega oddelka za izvajanje revizij smotrnosti poslovanja, ki izvaja tudi IT, okoljevarstvene in revizije EU sredstev. Pogosto predava doma in v tujini.

vrhovna državna revizorka - B6

mag. Nataša Karlić Kovačič

Diplomirala je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, magistrirala pa na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru. Leta 1998 se je zaposlila na računskem sodišču, kjer se je ukvarjala pretežno s področjem državnega proračuna in svetovanjem. Od februarja 2013 je na računskem sodišču delovala v funkciji svetovalke prvega namestnika predsednika. Na funkcijo vrhovne državne revizorke je bila imenovana decembra 2020.