Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Institucija

  Zaposleni

  Na računskem sodišču se zavedamo, da so ljudje naš najpomembnejši vir uspeha, zato posvečamo posebno pozornost razvoju zaposlenih s spodbujanjem profesionalnosti, inovativnosti in motivacije. Tudi urejeno delovno okolje pripomore k temu, da je fluktuacija na računskem sodišču praviloma nizka. Dve tretjini zaposlenih dela na računskem sodišču že več kot 10 let. 

  Pri nas je zaposlenih okoli 130 javnih uslužbencev, več kot dve tretjini je žensk. Povprečna starost je 45 let, delež revizorskih delovnih mest pa se že več let giblje okoli treh četrtin vseh zaposlenih. Med revizorji prevladujejo ekonomisti z nekaj manj kot dvema tretjinama, sledijo jim pravniki, ki jih je ena tretjina, ostali profili predstavljajo manjši delež.

  Izobrazbeni pogoji za zaposlitev na revizorskem delovnem mestu sicer zahtevajo 2. bolonjsko stopnjo oziroma prejšnjo univerzitetno izobrazbo, vendar pa je med revizorji več kot 40 odstotkov takih, ki imajo višjo stopnjo izobrazbe od zahtevane. 

  Delo na računskem sodišču omogoča profesionalni razvoj in pridobitev strokovnih kompetenc. Delo revizorja je intelektualno zahtevno, saj je treba pri delu povezovati različna znanja in veščine, zato se revizorji dodatno usposabljajo tako na internih seminarjih, ki jih organizira računsko sodišče, kot tudi na zunanjih seminarjih. Pogosto pa so naši revizorji tudi v vlogi predavateljev.

  Računsko sodišče organizira in izvaja tudi izobraževanja za pridobitev naziva državni revizor. 

  Nove sodelavce računsko sodišče išče z javnimi natečaji, ki so vedno javno objavljeni na naši spletni strani in na Zavodu RS za zaposlovanje.