Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Naročanje na novice in obvestila

Obveščanje o spremembah po elektronski pošti

Z obvestili, ki vam jih bomo pošiljali po elektronski pošti, boste sproti obveščeni o delu računskega sodišča. Naročite se lahko na obveščanje o:

  • novicah in dogodkih na računskem sodišču;
  • vseh revizijah v teku, ker vas bomo obveščali o napredovanju faz revizij ter najnovejših izdanih revizijskih in porevizijskih poročilih;
  •  posamezni reviziji, kjer vas bomo obveščali o napredovanju faz le izbrane revizije.

Uporaba storitve je preprosta. Na vseh straneh (novice, revizije v teku, na posamezni reviziji), kjer je na voljo vnosno polje, lahko vpišete svoj elektronski naslov, na katerega vam bomo poslali potrditveno sporočilo. Po potrditvi naročila boste obveščeni o spremembah.

Naročilo lahko prekličete s klikom na povezavo za odjavo v prejetem e-sporočilu ali z obvestilom na naš e-naslov.

Družbena omrežja

Sledite nam lahko tudi na družbenih omrežjih Facebook, Twitter in YouTube.
Več o naši politiki objavljanja na družbenih omrežjih >

RSS podatkovni vir

Naš RSS podatkovni vir lahko dodate v svoj bralnik novic s klikom na navedeno povezavo:

 

 

Spremljaj novice

Spremljaj revizije v teku