Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Kako napisati pobudo

Pobuda za revizijo

Revizijski program dela računskega sodišča se poleg zakonskih obveznosti oblikuje tudi s presojo prejetih pobud zainteresirane javnosti, medijev in občanov. Pri uvrščanju revizij v svoj delovni program se skuša računsko sodišče na kar najbolj učinkovit način odzivati na zahteve in pričakovanja okolja, pri čemer mora ohranjati neodvisnost presoje in odločanja. Pobude (tudi anonimne) so pogost vir informaciji, pomembnih za izvrševanje revizijske pristojnosti. Sugestije pobudnikov in morebitna dokumentacija so pomemben element pri odločitvah o izvedbi revizij in določitvi revidirancev ter omogočajo lažje zbiranje podatkov in poizvedb o revidirancih in njihovem poslovanju. Poleg tega se računsko sodišče tako lažje odloči za izvedbo predrevizijske poizvedbe, na podlagi katere lahko pred uvedbo revizije zahteva od uporabnika javnih sredstev vse podatke in drugo dokumentacijo ter opravi poizvedbe, ki so potrebne za načrtovanje in izvajanje revizij.

Pobudo nam lahko pošljete tudi:

na elektronski naslov: sloaud@rs-rs.si

po pošti:
Računsko sodišče Republike Slovenije
Slovenska cesta 50, 1000 Ljubljana

po faksu: 01 478 5891

Pobuda za revizijo

Če želite ostati anonimni, ne izpolnite e-naslova.