Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Vodstvo

Predsednik

Tomaž Vesel

Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Kariero je pričel na Centru Vlade RS za informatiko in jo nadaljeval kot član Državne revizijske komisije. Bil je tudi zunanji ekspert OECD za pripravo poročil in izvedbo zunanje pomoči v državah nekdanje Jugoslavije. Funkcijo predsednika Računskega sodišča RS za obdobje 9 let je po izvolitvi v Državnem zboru RS začel opravljati junija 2013.

prvi namestnik predsednika

mag. Jorg Kristijan Petrovič

Univ. dipl. ekonomist in magister znanosti za področje računovodstva in revizije je bil vrhovni državni revizor za državni proračun in politične stranke. Kot član strokovne skupine Ustavne komisije je sodeloval pri pripravi novega 148. člena Ustave. Je soavtor besedil, ki v pogodbi o ESM urejajo revizijski nadzor. Na funkcijo prvega namestnika je bil z 82 glasovi izvoljen februarja 2013.

druga namestnica predsednika

mag. Mojca Planinšek

Diplomirala je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Kariero je začela na računskem sodišču in se pretežno ukvarjala s področjem revizij lokalne samouprave. V letu 2008 je bila imenovana za vrhovno državno revizorko za lokalno samoupravo. Funkcijo druge namestnice predsednika računskega sodišča opravlja od junija 2016.
 

Vrhovni državni revizorji - vodje oddelkov

vrhovni državni revizor - B1

Zoran Mladenovič

Diplomiral je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Kariero je pričel v Iskri, jo nadaljeval v mednarodni revizijski in svetovalni družbi Deloitte, kasneje kot svetovalec predsednika računskega sodišča. Od 2004 je bil drugi namestnik predsednika računskega sodišča. Funkcijo vrhovnega državnega revizorja opravlja od decembra 2013. 

vrhovni državni revizor, mag. Aleksej Šinigoj

vrhovni državni revizor - B2

mag. Aleksej Šinigoj

Zaključil je Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, magistriral pa na Fakulteti za management v Kopru. Poklicno pot je začel v zasebnem sektorju na področju računovodstva in davčnega svetovanja. Od leta 2005 je zaposlen na računskem sodišču, od leta 2016 opravlja funkcijo vrhovnega državnega revizorja za lokalno samoupravo.

vrhovna državna revizorka - B3

Nataša Musar Mišeljić

Diplomirala je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Strokovno pot je začela na Republiški upravi za javne prihodke ter jo kmalu po njegovi ustanovitvi nadaljevala na računskem sodišču, kjer je opravljala različne naloge na področjih revizije in svetovanja. Na funkcijo vrhovne državne revizorke je bila imenovana junija 2013.

vrhovna državna revizorka - B4

mag. Maja Bilbija

Diplomirana ekonomistka je magistrirala na Pravni fakulteti v Mariboru. Kariero je začela kot davčna inšpektorica, nato državna revizorka, svetovalka na področju financ in računovodstva, notranja revizorka ter članica Državne revizijske komisije. Za vrhovno državno revizorko je bila imenovana decembra 2013.

vrhovni državni revizor - B5

dr. Miroslav Kranjc

Leta 2000 je doktoriral na področju avtomatskega vodenja industrijskih procesov. Delal je v gospodarstvu in v izvršni veji oblasti. Leta 2005 je bil imenovan za vrhovnega državnega revizorja, ko je postal vodja tedaj novega oddelka za izvajanje revizij smotrnosti poslovanja, ki izvaja tudi IT, okoljevarstvene in revizije EU sredstev. Pogosto predava doma in v tujini.

sekretarka računskega sodišča, mag. Nina Koščak

sekretarka računskega sodišča - C

mag. Nina Koščak

Je diplomirana ekonomistka, specialistično delo in magisterij je zagovarjala na Fakulteti za upravo. Nekaj let je opravljala delo v privatnem sektorju. V letu 1997 se je zaposlila na Davčni upravi, kjer je opravljala različne funkcije, leta 2011 je postala vodja sektorja za materialne in splošne zadeve na Generalnem davčnem uradu. Julija 2014 je bila imenovana za sekretarko računskega sodišča.