Skoči do osrednje vsebine

Pogosta vprašanja

Ali lahko prejemam obvestila o objavljenih novicah na svoj elektronski naslov?

Da. Z obvestili, ki vam jih bomo pošiljali po elektronski pošti, boste sproti obveščeni o delu računskega sodišča. Uporaba storitve je preprosta in brezplačna. Naročite se lahko na obveščanja:

  • o novicah in dogajanju na računskem sodišču;
  • o vseh spremembah revizij in izdanih revizijskih poročilih;
  • o spremembah v fazah posameznih revizij v teku.

Več o načinih prejemanja informacij o delu računskega sodišča si lahko preberete v rubriki Naročanje na novice.

Pobude (tudi anonimne) so pogost vir informacij, pomembnih za izvrševanje revizijske pristojnosti. Na podstrani Pobuda za revizijo so opisani elementi, ki so dobrodošli, ko na računsko sodišče naslavljate svojo pobudo, in načini, kako pobudo lahko oddate (prek spletnega obrazca, po pošti, faksu ali e-pošti). Pobudo lahko anonimno oddate prek spletnega obrazca ali po pošti.

Na Seznamu revidirancev se nahajajo le organi (in tudi posamezniki), ki so bili revidiranci v eni ali več revizijah, ki jih je v preteklosti izvedlo oziroma jih še izvaja računsko sodišče. To nikakor ni seznam vseh potencialnih revidirancev, ki jih računsko sodišče v skladu z Zakonom o računskem sodišču lahko revidira. Nekateri navedeni organi tudi ne obstajajo več ali pa se je spremenil njihov naziv, področje dela in podobno.

Ustavna člena, ki govorita o računskem sodišču, Zakon o računskem sodišču, Poslovnik Računskega sodišča Republike Slovenije in drugi zakoni, povezani s pristojnostmi in delom računskega sodišča, so dostopni v rubriki Pravne podlage. 

Revizijski proces izvajanja revizij računskega sodišče je predpisan z Zakonom o računskem sodišču, Poslovnikom Računskega sodišča Republike Slovenije in drugimi akti. V želji, da bi naše delo predstavili čim bolj nazorno in transparentno, smo pripravili okviren opis glavnih faz revizijskega procesa. Opis procesa in grafična predstavitev sta objavljena na podstrani Faze revizijskega procesa.

Vsa vsebinska vprašanja pošljite na e-naslov sloaud@rs-rs.si, morebitna tehnična vprašanja pa, prosimo, usmerite na e-naslov webmaster.rsrs@rs-rs.si.