Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Revizija pravilnosti financiranja volilne kampanje za volitve predsednika Republike Slovenije v letu 2022 pri organizatorju volilne kampanje: dr. Vladimir Prebilič

  Zadnja sprememba:
  20. 7. 2023

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenj o pravilnosti poslovanja in pravilnosti poročanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

  Revidirano obdobje:
  od odprtja posebnega transakcijskega računa z oznako "za volilno kampanjo" do oddaje poročila o financiranju volilne kampanje

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 325-4/2023/7
  Datum: 13. 3. 2023

  Opombe:

  Pravilnost financiranja volilne kampanje kandidata dr. Vladimirja Prebiliča za volitve predsednika republike v letu 2022

  Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti financiranja volilne kampanje kandidata dr. Vladimirja Prebiliča za volitve predsednika republike v letu 2022, ki jo organiziral dr. Vladimir Prebilič.
  Cilja revizije sta bila izrek mnenja o pravilnosti poslovanja in izrek mnenja o pravilnosti poročanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

  Računsko sodišče je dr. Vladimirju Prebiliču izreklo mnenje s pridržkom o pravilnosti poslovanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji, saj denarnega prispevka pravne osebe ni nakazal v humanitarne namene, s posebnega transakcijskega računa za volilno kampanjo pa so bili poravnani stroški, ki niso stroški volilne kampanje.

  Računsko sodišče je o pravilnosti poročanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji dr. Vladimirju Prebiliču izreklo mnenje s pridržkom zaradi napačno izkazanih zbranih kot tudi porabljenih sredstev.

  Novica ob izdaji revizijskih poročil:
  Financiranje volilnih kampanj za volitve predsednika republike v letu 2022

  Deli vsebino