Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Pravilnost poslovanja Državnega odvetništva Republike Slovenije v letu 2021

  Zadnja sprememba:
  24. 11. 2022

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o pravilnosti poslovanja Državnega odvetništva Republike Slovenije v letu 2021.

  Revidirano obdobje:
  2021

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 320-1/2022/2
  Datum: 11. 1. 2022

  Opombe:

  Pravilnost poslovanja Državnega odvetništva Republike Slovenije

  Računsko sodišče je revidiralo pravilnost poslovanja Državnega odvetništva Republike Slovenije.

  Cilj revizije je bil izrek mnenja o pravilnosti poslovanja Državnega odvetništva Republike Slovenije v letu 2021.Računsko sodišče je o pravilnosti poslovanja Državnega odvetništva Republike Slovenije v letu 2021 izreklo mnenje s pridržkom.

  Na segmentu plač in drugih izdatkov zaposlenim je računsko sodišče ugotovilo, da je Državno odvetništvo Republike Slovenije pri 1 delovnem mestu določilo prenizek izhodiščni plačni razred v aktu o sistemizaciji, 17 zaposlenim izplačalo prenizek dodatek za delovno dobo in javni uslužbenki izplačalo previsok položajni dodatek, nepravilno odmerilo dodatni dan dopusta za delo v težjih delovnih pogojih, zaposleni povrnilo previsoke stroške javnega prevoza, izplačalo regres za prehrano tudi za dneve, ko so javni uslužbenci delali manj kot 4 ure, in ni zagotovilo, da bi 2 zaposleni izpolnjevali pogoje za dostop do tajnih podatkov.

  Na segmentu delnih tekočih in investicijskih odhodkov je računsko sodišče ugotovilo, da Državno odvetništvo Republike Slovenije v postopku javnega naročanja ni vključilo meril, ki se nanašajo na socialne vidike, in ni opredelilo okoljskih vidikov, za različno dobavo blaga in izvedbo storitev ni izvedlo postopkov oddaje javnega naročila, prevzemalo je obveznosti, čeprav niso bili izpolnjeni vsi s predpisi določeni pogoji, pred plačilom računov ni preverjalo pravnega temelja in višine obveznosti, sredstva proračuna je porabilo za storitve, ki niso bile nujne za izvajanje nalog, v pogodbo ni vključilo protikorupcijske klavzule, obveznosti v sistemu MFERAC je evidentiralo z uporabo obrazca finančno ovrednotenega programa (obrazec FOP) in ni zagotovilo podpisa na 2 odredbah za izplačilo.

  Računsko sodišče je Državnemu odvetništvu Republike Slovenije podalo priporočilo za izboljšanje poslovanja, ni pa zahtevalo predložitve odzivnega poročila, saj je Državno odvetništvo Republike Slovenije med revizijskim postopkom sprejelo ustrezne popravljalne ukrepe za odpravo razkritih nepravilnosti.

   

  Deli vsebino