Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Pravilnost izvedbe javnega razpisa P7-2 COVID MIKROKREDITI 2020, 2021 in učinkovitosti porabe sredstev EU podpore v obdobju od 1. 9. 2020 do 30. 9. 2021

  Zadnja sprememba:
  12. 1. 2023

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Cilja revizije sta izrek mnenja o pravilnosti izvedbe javnega razpisa P7-2 COVID MIKROKREDITI 2020, 2021, ki ga je v obdobju od 1. 9. 2020 do 30. 9. 2021 izvedel Slovenski podjetniški sklad, in izrek mnenja o učinkovitosti poslovanja Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, SID banke, d.d., Ljubljana, in Slovenskega podjetniškega sklada pri porabi prispevkov Skladov ESI, ki so bila predvidena za vplačilo oziroma so bila vplačana skladno s Sporazumom o financiranju za operacijo "FI COVID-19" za izvedbo javnega razpisa.

  Revidirano obdobje:
  od 1. 9. 2020 do 30. 9. 2021

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 320-12/2021/3
  Datum: 14. 7. 2021
  Sprememba sklepa:
  št. 320-12/2021/7 z dne 26. 11. 2021

  Opombe:

  Učinkovitost porabe sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in pravilnost izvedbe Javnega razpisa P7-2 2020 COVID MIKROKREDITI 2020, 2021

  Računsko sodišče je revidiralo učinkovitost Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (v nadaljevanju: ministrstvo), SID banke, d.d., Ljubljana (v nadaljevanju: SID banka) in Slovenskega podjetniškega sklada (v nadaljevanju: SPS) pri porabi prispevkov Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki so bili vplačani skladno s Sporazumom o financiranju za operacijo "FI COVID-19" in pravilnost izvedbe Javnega razpisa P7-2 2020 COVID MIKROKREDITI 2020, 2021, za katerega je bil odgovoren Slovenski podjetniški sklad.
  Računsko sodišče je ugotovilo, da sta bila ministrstvo in SID banka pri porabi sredstev EU podpore učinkovita, SPS pa delno učinkovit, predvsem zaradi ugotovljenih pomanjkljivosti pri pripravi javnega razpisa, ki se nanašajo na pogoje kandidiranja, ki niso bili jasni, razumljivi in objektivno preverljivi v času oddaje vloge ter nedvoumno povezani s cilji javnega razpisa, medtem ko merila niso bila usklajena s cilji, ki izhajajo iz začasnega okvira finančne operacije.
  Računsko sodišče je o pravilnosti izvedbe javnega razpisa SPS izreklo mnenje s pridržkom, predvsem ker pri izvedbi javnega razpisa ni zavrgel nepopolnih vlog oziroma je kot popolne oziroma ustrezne ocenil vloge, ki niso vsebovale vseh zahtevanih prilog oziroma niso izpolnjevale pogojev iz razpisa in drugih zakonskih zahtev, v več primerih pa ni preveril izpolnjevanja zahtevanih pogojev kandidiranja.
  Računsko sodišče je ministrstvu in SPS podalo priporočila za učinkovitejšo porabo sredstev EU podpore ter priporočila SPS za izboljšanje priprave in izvedbe javnih razpisov.

   

  Deli vsebino