Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Financiranje volilne kampanje za volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament v letu 2014 pri organizatorju volilne kampanje: Piratska stranka Slovenije

  Zadnja sprememba:
  17. 3. 2015

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  • izrek mnenja o pravilnosti izkazanih zneskov v poročilu o financiranju volilne kampanje in
  • izrek mnenja o pravilnosti zbiranja in porabe sredstev za volilno kampanjo.

  Revidirano obdobje:
  od 25. 4. 2014 do 23. 5. 2014

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 325-4/2014/3
  Datum: 26. 9. 2014

  Opombe:

  Pravilnost financiranja volilne kampanje liste PIRATSKA STRANKA SLOVENIJE za volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament v letu 2014

  Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti financiranja volilne kampanje liste PIRATSKA STRANKA SLOVENIJE za volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament v letu 2014, ki jo je organizirala Piratska stranka Slovenije.

  Cilja revizije sta bila izrek mnenja o pravilnosti poročanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji ter izrek mnenja o pravilnosti poslovanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji. Računsko sodišče je v reviziji tudi ugotovilo znesek delnega povračila stroškov volilne kampanje, do katerega je upravičen organizator volilne kampanje.

  Računsko sodišče je o pravilnosti poročanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji Piratski stranki Slovenije izreklo mnenje s pridržkom, ker je izkazala:

  • porabljena sredstva previsoko, saj je med stroški izkazala stroške, ki niso stroški volilne kampanje, in sicer stroške tiska brošure in stroške kilometrine za prevoz kandidata na kraj predstavitve brošure.


  Računsko sodišče je o pravilnosti poslovanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji Piratski stranki Slovenije izreklo mnenje s pridržkom, ker je:

  • s posebnega transakcijskega računa za volilno kampanjo poravnala stroške tiska brošure in stroške kilometrine za prevoz kandidata na kraj predstavitve brošure, ki niso bili stroški volilne kampanje;
  • prepozno odprla poseben transakcijski račun za volilno kampanjo.
  Deli vsebino