Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Uspešnost Ministrstva za kulturo pri pripravi in izvedbi dveh javnih razpisov za Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij - Center za kreativnost 2019 in 2020-2021

  Zadnja sprememba:
  6. 12. 2022

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o uspešnosti Ministrstva za kulturo pri pripravi in izvedbi dveh javnih razpisov za Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij - Center za kreativnost 2019 in 2020-2021.

  Revidirano obdobje:
  od 1. 2. 2019 do 30. 6. 2021

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 320-13/2021/4
  Datum: 20. 7. 2021

  Opombe:

  Uspešnost Ministrstva za kulturo pri pripravi in izvedbi javnih razpisov "Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – Center za kreativnost"

  Računsko sodišče je izvedlo revizijo uspešnosti poslovanja Ministrstva za kulturo pri pripravi in izvedbi javnega razpisa za izbor operacij "Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – Center za kreativnost 2019" (JR CzK 2019) in javnega razpisa za izbor operacij "Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – Center za kreativnost 2020–2021" (JR CzK 2020-2021). 

  Cilj revizije je bil izrek mnenja o uspešnosti ministrstva pri pripravi in izvedbi javnih razpisov JR CzK 2019 in JR CzK 2020-2021.

  Računsko sodišče je ugotovilo, da je bilo ministrstvo pri pripravi in izvedbi javnih razpisov JR CzK 2019 in JR CzK 2020-2021 delno uspešno.

  V reviziji smo ugotovili pomanjkljivosti pri določanju ciljev, pogojev in meril ter pri določanju zavez, zaradi česar ministrstvo ne bo moglo izmeriti uspešnosti obeh javnih razpisov, razen v delu, ki se nanaša na kreiranje novih delovnih mest. Poleg navedenega smo ugotovili, da ministrstvo v postopku obravnave in ocenjevanja vlog ni v celoti ravnalo v skladu s predpisano zakonodajo in internimi akti. Ugotovili smo tudi pomanjkljivosti pri preverjanju upravičenosti do izplačila sredstev in pri preverjanju dvojnega financiranja.

  Računsko sodišče je Ministrstvu za kulturo podalo priporočila za izboljšanje priprave in izvedbe javnih razpisov.

  Deli vsebino