Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Učinkovitost dodeljevanja spodbud za krepitev praktičnega usposabljanja z delom dijakov in študentov pri delodajalcih v okviru povezovanja sistema poklicnega in strokovnega izobraževanja s potrebami trga dela

  Zadnja sprememba:
  2. 6. 2022

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o učinkovitosti dodeljevanja spodbud za krepitev praktičnega usposabljanja z delom dijakov in študentov pri delodajalcih v okviru povezovanja sistema poklicnega in strokovnega izobraževanja s potrebami trga dela v obdobju od 1. 1. 2017 do 31. 3. 2021.

  Revidirano obdobje:
  od 1. 1. 2017 do 31. 3. 2021

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 3264-1/2021/4
  Datum: 17. 3. 2021

  Opombe:

  Dodeljevanje spodbud za krepitev praktičnega usposabljanja z delom dijakov in študentov pri delodajalcih

  Računsko sodišče je na podlagi izvedene revizije podalo mnenje, da sta bila Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije v obdobju med 2017 in 31. 3. 2021 delno učinkovita pri dodeljevanju spodbud za krepitev praktičnega usposabljanja z delom dijakov in študentov pri delodajalcih. Gre za spodbude v okviru 2 programov povezovanja sistema poklicnega in strokovnega izobraževanja s potrebami trga dela (programa PUD) , in sicer za obdobje 2016–2017 in za obdobje 2018–2022. Skupna vrednost programov je v obdobju, na katero se nanaša revizija, znašala 29,8 milijona EUR. Računsko sodišče je ugotovilo, da sta obstoječa kazalnika programov PUD le delno povezana s cilji programov in da ministrstvo ob zaključku programov ne bo moglo izkazati, ali se dodeljevanje sredstev delodajalcem za izvajanje mentorstva dijakom in študentom na praktičnem usposabljanju dejansko odraža v njihovi večji praktični usposobljenosti, lažjem prehodu na trg dela in zmanjšanju razkoraka na trgu dela. Sklad je javne razpise v okviru PUD 2016–2017 izvedel v predvidenih časovnih in finančnih okvirih. Neustrezno načrtovanje in v manjši meri tudi epidemija covida-19 pa sta glavna razloga za odstopanja od načrtovanega izvajanja programa PUD 2018–2022. Računsko sodišče je podalo več priporočil, najpomembnejša pa so tista, ki se nanašajo na izboljšanje opredelitve merjenja in ugotavljanja doseganja zastavljenih ciljev in učinkov prihodnjih programov.

  Deli vsebino