Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Smotrnost poslovanja Občine Izola pri opredelitvi in porabi namenskih prejemkov proračuna občine

  Zadnja sprememba:
  22. 12. 2022

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o smotrnosti poslovanja občine pri opredelitvi in porabi namenskih prejemkov proračuna občine.

  Revidirano obdobje:
  2018

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 324-10/2019/2
  Datum: 12. 6. 2019

  Opombe:

  Namenski prejemki v Občini Izola

  Računsko sodišče je izvedlo revizijo učinkovitosti poslovanja Občine Izola v delu, ki se nanaša na namenske prejemke proračuna občine v letu 2018. Računsko sodišče meni, da je bilo poslovanje občine v delu, ki se nanaša na namenske prejemke proračuna občine za leto 2018 delno učinkovito.

  Občina v letu 2018 ni v celoti vzpostavila pogojev, ki bi ji omogočili učinkovito načrtovanje, pobiranje in porabo namenskih prejemkov, saj ni razpolagala z vsemi potrebnimi dokumenti in podatki o vseh potencialnih vrstah namenskih prejemkov. Občina namenskih prejemkov v proračunu občine za leto 2018 ni načrtovala na način, da bi bilo jasno in v celoti izkazano, katere vrste namenskih prejemkov je načrtovala, v kakšni višini jih je načrtovala ter za katere namene bo posamezne vrste namenskih prejemkov porabila. Občina tudi ni v celoti zagotovila pravočasnega in popolnega pobiranja namenskih prejemkov. Prav tako tudi ni transparentno izkazala, da so bile vse vrste namenskih prejemkov porabljene namensko. O realiziranih vrstah in realizirani višini namenskih prejemkov in njihovi porabi tudi ni celovito in popolno poročala.

  Računsko sodišče je občini podalo priporočila za izboljšanje poslovanja.

  Deli vsebino