Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Te vsebine so:

 • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente:
  • revizijska poročila in druga poročila, ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx), ter
  • razne predstavitve (npr. infografike, plakati, priročniki);
 • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve;
 • za vizualno popestritev vsebin tem, novic in člankov uporabljamo fotografije in drugo slikovno gradivo, s katerim upravljamo; fotografije in drugo slikovno gradivo so podnaslovljeni, vsebujejo podatke o viru in imajo vneseno alternativno besedilo, ne vsebujejo pa podrobnejših opisov slik ali transkripcij besedil, saj bi prilagoditev pomenila nesorazmerno breme;
 • shema organizacijske strukture računskega sodišča.

Izjava o dostopnosti

Revizija

Skrb za dediščino s področja športa

Zadnja sprememba:
7. 5. 2021

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o smotrnosti poslovanja Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pri skrbi za dediščino na področju športa od 12. 1. 2018 do izdaje osnutka revizijskega poročila.

Revidirano obdobje:
od 12. 1. 2018 do izdaje osnutka revizijskega poročila

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 320-6/2019/4
Datum: 9. 5. 2019

Opombe:

Skrb za dediščino s področja športa

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je bilo pri skrbi za dediščino s področja športa tudi v obdobju od 12. 1. 2018 do 3. 11. 2020 neučinkovito.

Ministrstvo je oddelku Muzej športa v okviru Zavoda za šport Planica sicer zagotovilo opremljene skladiščne prostore za shranjevanje muzejskih eksponatov ter programsko opremo za urejanje arhivskega gradiva, vendar pa ni sprejelo dokončne odločitve o primerni organizacijski obliki nadaljnjega razvoja muzejske dejavnosti kot tudi ne o strukturi in številu zaposlenih v muzeju športa in niti o njegovi lokaciji ter o načinu financiranja po pričetku delovanja samostojnega javnega zavoda. Zato je zelo verjetno, da muzej športa ne bo pričel delovati kot samostojni javni zavod v letu 2022, kot je načrtovala Vlada Republike Slovenije, ogled športnega gradiva pa od leta 2017 zaradi prenove prostorov na Kopitarjevi ulici v Ljubljani, kjer muzej še vedno deluje, ni mogoč.

Računsko sodišče je od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport zahtevalo predložitev odzivnega poročila, podalo pa mu je tudi priporočila.

 

Deli vsebino