Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Revizija zaključnega računa proračuna Republike Slovenije za leto 2009

  Zadnja sprememba:
  10. 3. 2011

  Revizijsko poročilo o predlogu zaključnega računa proračuna Republike Slovenije za leto 2009

  Računsko sodišče je predstavilo ugotovitve revizijskega poročila o predlogu zaključnega računa Proračuna Republike Slovenije za leto 2009.

  Za izkaze (bilance) državnega proračuna je izreklo negativno mnenje.
  Za pravilnost izvršitve državnega proračuna je izreklo negativno mnenje.
  Pri negativnem mnenju za pravilnost izvršitve posebej izpostavljamo prikrito sanacijo bančnega sistema, ki ni bila izvedena pravilno, skladno s prijavljeno shemo državne pomoči, temveč preko dolgoročno danih depozitov poslovnim bankam. 
  Negativno mnenje za izkaze je prav tako vezano na isti poslovni dogodek, ki ni bil izkazan v zaključnem računu.


  Podrobnosti ugotovitev predstavljamo v predstavitvi z novinarske konference.

   

  Plakat s prikazom prihodkov, odhodkov in primarnega primankljaja Proračuna Republike Slovenije v letu 2009

  Deli vsebino