Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Revizija pravilnosti poslovanja pri politični stranki Piratska stranka Slovenije

  Zadnja sprememba:
  15. 12. 2016

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  izrek mnenja o pravilnosti poslovanja v letu 2015

  Revidirano obdobje:
  od 1. 1. 2015 do 31. 12. 2015

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 325-3/2016/2
  Datum: 9. 5. 2016

  Opombe:

  Pravilnost poslovanja politične stranke Piratska stranka Slovenije v letu 2015

  Računsko sodišče Republike Slovenije je na podlagi 24.b člena Zakona o političnih strankah (ZPolS) izvedlo revizije pravilnosti poslovanja v letu 2015 Piratske stranke Slovenije.

  Cilj revizije pravilnosti poslovanja politične stranke Piratska stranka Slovenije (v nadaljevanju: stranka Pirati) je bil izrek mnenja o pravilnosti poslovanja stranke v letu 2015. Računsko sodišče je preverjalo skladnost poslovanja stranke Pirati z Zakonom o političnih strankah ter Zakonom o volilni in referendumski kampanji pri rednem poslovanju ter pri financiranju referendumske kampanje politične stranke v letu 2015. V izdanem revizijskem poročilu je revidirani politični stranki izreklo pozitivno mnenje. V reviziji je razkrilo, da je stranka Pirati za redno poslovanje prejela izredni popust tuje pravne osebe v skupnem znesku 75,00 evrov, kar predstavlja prispevek politični stranki. Navedeno ravnanje ni v skladu z Zakonom o političnih strankah, ki določa, da je prepovedano pridobivanje sredstev stranke iz prispevkov tujih pravnih oseb, in da mora politična stranka prispevke, ki jih pridobi v nasprotju z Zakonom o političnih strankah, v 30 dneh od prejema nakazati v humanitarne namene, kot so določeni v zakonu, ki ureja humanitarne organizacije. Stranka Pirati je nezakoniti prispevek med revizijo nakazala v humanitarne namene.

  Deli vsebino