Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Revizija pravilnosti financiranja volilne kampanje za volitve poslank in poslancev Državnega zbora Republike Slovenije v letu 2022 pri organizatorju volilne kampanje - SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA

  Zadnja sprememba:
  24. 2. 2023

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Cilja revizije sta izrek mnenj o pravilnosti poslovanja in pravilnosti poročanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

  Revidirano obdobje:
  Od odprtja posebnega transakcijskega računa z oznako "za volilno kampanjo" do oddaje poročila o financiranju volilne kampanje.

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 325-3/2022/2
  Datum: 24. 6. 2022

  Opombe:

  Pravilnost financiranja volilne kampanje liste kandidatov Slovenske demokratske stranke za volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2022

  Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti financiranja volilne kampanje liste kandidatov politične stranke Slovenska demokratska stranka za volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2022, ki jo je organizirala politična stranka Slovenska demokratska stranka.

  Cilja revizije sta bila izrek mnenja o pravilnosti poslovanja in izrek mnenja o pravilnosti poročanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

  Računsko sodišče je o pravilnosti poslovanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji politični stranki Slovenska demokratska stranka izreklo mnenje s pridržkom. Stranka je v več primerih s posebnega transakcijskega računa za volilno kampanjo poravnala stroške, ki niso stroški volilne kampanje, pa tudi stroške, pri katerih zaradi odsotnosti ustreznih in zadostnih dokazil nismo mogli potrditi, da so bile storitve opravljene in da so stroški nastali v povezavi z volilno kampanjo. Ob tem pa stranka s posebnega transakcijskega računa za volilno kampanjo ni poravnala vseh stroškov volilne kampanje. Stranka je prejela tudi več nedenarnih prispevkov in brezplačnih storitev v nasprotju z Zakonom o volilni in referendumski kampanji, pri čemer njihove denarne protivrednosti ni pravočasno nakazala v humanitarne namene, kot dokazilo za nekaj prejetih brezplačnih storitev pa je stranka predložila fiktivne listine.

  Računsko sodišče je o pravilnosti poročanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji Slovenski demokratski stranki izreklo mnenje s pridržkom. Stranka je napačno izkazala tako zbrana kot tudi porabljena sredstva, poleg tega pa je stranka vrednost nekaterih brezplačnih storitev in nedenarnih prispevkov podcenila.

  Novica ob izdaji revizijskih poročil:
  Financiranje volilnih kampanj za volitve v državni zbor v letu 2022

  Deli vsebino