Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Pravilnost poslovanja Glasbene šole Litija - Šmartno v letu 2021

  Zadnja sprememba:
  25. 7. 2023

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Cilj revizije je izrek mnenja o pravilnosti poslovanja v letu 2021.

  Revidirano obdobje:
  2021

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 322-8/2022/3
  Datum: 1. 7. 2022

  Opombe:

  Pravilnost poslovanja Glasbene šole Litija - Šmartno

  Računsko sodišče je Glasbeni šoli Litija - Šmartno o pravilnosti poslovanja v letu 2021 izreklo mnenje s pridržkom, ker je ugotovilo neskladja s predpisi glede izpolnjevanja pogoja ustrezne izobrazbe strokovnega delavca, pri določitvi obsega sredstev za redno delovno uspešnost, pri obračunavanju dodatka za delovno dobo in pri določitvi odpravnine ob upokojitvi. Poleg tega je glasbena šola namenjala javna sredstva za pogostitve zaposlenih, za kar ni podlage v relevantnih predpisih, ni pravilno objavljala podatkov o javnih naročilih, brez podlage v relevantnih predpisih pa je sklenila tudi podjemno pogodbo za dela, ki so sodila v opis rednih del delovnega mesta. Poročila o popisu ni obravnaval pristojni organ.

  Računsko sodišče je od glasbene šole zahtevalo predložitev odzivnega poročila.

  Deli vsebino