Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Pravilnost nabave zdravil v Lekarni Velenje v letu 2020

  Zadnja sprememba:
  7. 4. 2022

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o pravilnosti nabave zdravil v letu 2020.

  Revidirano obdobje:
  2020

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 322-3/2020/5
  Datum: 22. 12. 2020

  Opombe:

  Popravljalni ukrepi pri reviziji pravilnosti nabave zdravil v Lekarni Velenje

  Deli vsebino

  Nabava zdravil v lekarnah v letu 2020

  Računsko sodišče je izvedlo prečno revizijo pravilnosti nabave zdravil v letu 2020 v Pomurskih lekarnah Murska Sobota, Lekarni Velenje in Lekarni Sevnica.

  Vsem trem je izreklo negativno mnenje, ker zdravil niso naročale po postopkih, predpisanih v Zakonu o javnem naročanju, čeprav so vrednosti nabave zdravil presegle predpisane mejne vrednosti. Od vseh treh je zato zahtevalo predložitev odzivnih poročil.

   

  O opravljeni prečni reviziji je računsko sodišče izdalo tudi zbirno poročilo, v katerem je širše predstavilo problematiko in stanje na področju nabave zdravil. Lekarniška zbornica Slovenije po pooblastilu javnih lekarniških zavodov že več kot 4 leta izvaja aktivnosti za izvedbo priložnostnega skupnega javnega naročila, pri tem pa je Državna revizijska komisija oktobra 2021 razveljavila že drugi postopek skupnega javnega naročila, medtem pa nabava zdravil v javnih lekarniških zavodih še vedno poteka mimo predpisanih postopkov javnega naročanja.

  Deli vsebino