Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Pravilnost izplačevanja dodatkov za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije covida-19 v obdobju od 1. 3. 2020 do 30. 6. 2021

  Zadnja sprememba:
  17. 3. 2023

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o pravilnosti izplačevanja dodatkov za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije covida-19 v obdobju od 1. 3. 2020 do 30. 6. 2021. 

  Revidirano obdobje:
  od 1. 3. 2020 do 30. 6. 2021

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 320-10/2021/2
  Datum: 28. 6. 2021
  Sprememba sklepa:
  št. 320-10/2021/19 z dne 30. 3. 2022

  Opombe:

  Pravilnost izplačevanja dodatkov zaradi epidemije covida-19

  Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti izplačevanja dodatkov zaradi epidemije covida-19 v obdobju od 1. 3. 2020 do 30. 6. 2021 pri Vladi Republike Slovenije, Generalnem sekretariatu Vlade Republike Slovenije in 4 ministrstvih. Generalnemu sekretariatu Vlade Republike Slovenije in Ministrstvu za javno upravo je izreklo pozitivno mnenje, Vladi Republike Slovenije, Ministrstvu za notranje zadeve, Ministrstvu za obrambo in Ministrstvu za zdravje pa mnenje s pridržkom.

  V reviziji je računsko sodišče ugotovilo, da Vlada Republike Slovenije ni poskrbela za enotno ureditev izplačevanja dodatka za delo v rizičnih razmerah in dodatka za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije, prav tako ni opredelila pojma nadpovprečna ogroženost in pojma prekomerna obremenjenost zaradi obvladovanja epidemije. Vlada Republike Slovenije tudi ni preverila, ali ministrstva svoje naloge v zvezi z izplačevanjem dodatkov izvršujejo usklajeno. Zaradi navedenega nista bili zagotovljeni enotnost in primerljivost izplačil dodatkov med zaposlenimi pri različnih proračunskih uporabnikih na primerljivih delovnih mestih, nekateri zaposleni pa so prejeli dodatek za nevarnost in posebne obremenitve tudi za redno delo. Vlada Republike Slovenije postavitve enotnih okvirov za določitev izplačevanja obeh dodatkov tudi ni naložila Ministrstvu za javno upravo kot pristojnemu na področju plačnega sistema v javnem sektorju.

  Računsko sodišče je pri več revidirancih ugotovilo nepravilnosti, saj so bili splošni in individualni akti, ki so bili podlaga za izplačilo dodatkov, izdani prepozno ali pa individualni akti o določitvi višine dodatka za nevarnost in posebne obremenitve niso bili izdani, pogoj prekomerne obremenjenosti zaradi obvladovanja epidemije ni bil izkazan ter delovni čas javnih uslužbencev ni bil evidentiran, zaradi česar je prihajalo do napačnih obračunov dodatkov.

  Računsko sodišče je Vladi Republike Slovenije in Ministrstvu za notranje zadeve podalo priporočila za izboljšanje poslovanja.

  Deli vsebino