Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Te vsebine so:

 • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente:
  • revizijska poročila in druga poročila, ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx), ter
  • razne predstavitve (npr. infografike, plakati, priročniki);
 • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve;
 • za vizualno popestritev vsebin tem, novic in člankov uporabljamo fotografije in drugo slikovno gradivo, s katerim upravljamo; fotografije in drugo slikovno gradivo so podnaslovljeni, vsebujejo podatke o viru in imajo vneseno alternativno besedilo, ne vsebujejo pa podrobnejših opisov slik ali transkripcij besedil, saj bi prilagoditev pomenila nesorazmerno breme;
 • shema organizacijske strukture računskega sodišča.

Izjava o dostopnosti

Revizija

Podeljevanje koncesij za opravljanje osnovne zdravstvene dejavnosti na primarni ravni v letu 2018 v Občini Cirkulane

Zadnja sprememba:
6. 2. 2020

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o pravilnosti podeljevanja koncesij za opravljanje osnovne zdravstvene dejavnosti na primarni ravni v letu 2018.

Revidirano obdobje:
2018

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 322-1/2019/14
Datum: 25. 3. 2019

Opombe:

Podeljevanje koncesij za opravljanje osnovne zdravstvene dejavnosti na primarni ravni

Računsko sodišče je izvedlo prečno revizijo pravilnosti podeljevanja koncesij za opravljanje osnovne zdravstvene dejavnosti na primarni ravni v letu 2018 v občinah Cirkulane, Tišina, Šempeter - Vrtojba, Naklo, Žiri, Škofljica ter Mestni občini Koper.

Vsem občinam je izreklo negativno mnenje, saj je pri vseh ugotovilo nepravilnosti pri usklajevanju koncesij, ki so bile podeljene pred spremembo Zakona o zdravstveni dejavnosti in bi morale biti z zakonom usklajene do 17. 12. 2018, v 4 občinah pa je ugotovilo tudi nepravilnosti pri podeljevanju novih koncesij.

Ker je 6 občin vse ugotovljene nepravilnosti odpravilo že med revizijskim postopkom,  je bilo odzivno poročilo zahtevano le od Mestne občine Koper.

O opravljeni prečni reviziji je računsko sodišče izdalo tudi zbirno poročilo in Ministrstvo za zdravje opozorilo na neustreznost nekaterih zakonskih določb ter mu predlagalo dopolnitev evidence podeljenih koncesij, ki jo vodi, ter preveritev uskladitve trajanja koncesij, podeljenih pred 17. 12. 2017 (največ 15 let), v 68 občinah.

Deli vsebino