Skoči do osrednje vsebine

Novica

Uradni obisk predsednika VRI Slovaške republike

Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin je 29. in 30. maja 2023 na uradnem obisku v Ljubljani gostila predsednika vrhovne revizijske institucije (VRI) Slovaške republike Ľubomírja Andrassyja.

Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin in predsednik VRI Slovaške republike Ľubomír Andrassy

V okviru obiska so potekali številni uradni bilateralni pogovori predsednikov VRI Slovenije in Slovaške republike z delegacijama. Poleg predstavitve ureditve in pristojnosti obeh institucij so bile teme pogovorov in razprav tudi modeli načrtovanja in izvajanja revizij, poslovanje, izobraževanje, usposabljanje in nagrajevanje zaposlenih ter kadrovska strategija. Na srečanju so bile identificirane teme, ki bi jih kazalo obravnavati v nadaljevanju v okviru mednarodnega sodelovanja (npr. načrtovanje izvajanja obveznih revizij, revizije političnih strank in volilnih kampanj in t. i. follow-up revizije).

Pogovori na računskem sodišču

Predsednika Ahčin in Andrassy sta ob robu obiska izpostavila pomembnost načrtovanja in pravočasne izvedbe revizij na visoki kakovostni ravni. Ob tem sta poudarila tudi nujnost aktivnega bilateralnega sodelovanja ter povezovanja znotraj mednarodnih organizacij INTOSAI in EUROSAI.