Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Uradni obisk predsednika VRI Slovaške republike

  Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin je 29. in 30. maja 2023 na uradnem obisku v Ljubljani gostila predsednika vrhovne revizijske institucije (VRI) Slovaške republike Ľubomírja Andrassyja.

  Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin in predsednik VRI Slovaške republike Ľubomír Andrassy

  V okviru obiska so potekali številni uradni bilateralni pogovori predsednikov VRI Slovenije in Slovaške republike z delegacijama. Poleg predstavitve ureditve in pristojnosti obeh institucij so bile teme pogovorov in razprav tudi modeli načrtovanja in izvajanja revizij, poslovanje, izobraževanje, usposabljanje in nagrajevanje zaposlenih ter kadrovska strategija. Na srečanju so bile identificirane teme, ki bi jih kazalo obravnavati v nadaljevanju v okviru mednarodnega sodelovanja (npr. načrtovanje izvajanja obveznih revizij, revizije političnih strank in volilnih kampanj in t. i. follow-up revizije).

  Pogovori na računskem sodišču

  Predsednika Ahčin in Andrassy sta ob robu obiska izpostavila pomembnost načrtovanja in pravočasne izvedbe revizij na visoki kakovostni ravni. Ob tem sta poudarila tudi nujnost aktivnega bilateralnega sodelovanja ter povezovanja znotraj mednarodnih organizacij INTOSAI in EUROSAI.