Skoči do osrednje vsebine

Novica

Predstavitev novih revizijskih poročil - vabilo na novinarsko konferenco

Računsko sodišče prireja novinarsko konferenco, na kateri bosta predstavljeni novi revizijski poročili o:

  • reviziji učinkovitosti sistema za črpanje sredstev iz Evropskega socialnega sklada na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve in
  • reviziji uresničevanja javnega interesa na področju športa v letih 2000 do 2004.

Cilj prve je bil preveriti učinkovitost sistema za črpanje sredstev iz Evropskega socialnega sklada za izvajanje ukrepa spodbujanja podjetništva in prilagodljivosti v letih 2004 in 2005, v okviru druge revizije pa smo iskali odgovore na naslednji ključni vprašanji: Ali sistem upravljanja, kot je opredeljen v nacionalnem programu, omogoča uresničevanje ciljev na področju športa in ali so bili cilji nacionalnega programa na posameznih področjih športa doseženi?

V okviru novinarske konference bo predstavljeno tudi prenovljeno spletišče računskega sodišča, ki bo javno objavljeno v sredo, 12.7.2006. Spletišče bo nudilo razširjen nabor vsebin in nove funkcionalnosti, kot so objava vseh revizij, ki jih računsko sodišče trenutno izvaja, naročanje na spremembe v fazah posamezne revizije, posebne vsebine za medije in mnoge druge.

Novinarska konferenca bo v sredo, 12. 7. 2006, ob 10.30 uri, v sejni sobi računskega sodišča (Slovenska c. 50, V. nadstropje).