Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Te vsebine so:

 • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente:
  • revizijska poročila in druga poročila, ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx), ter
  • razne predstavitve (npr. infografike, plakati, priročniki);
 • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve;
 • za vizualno popestritev vsebin tem, novic in člankov uporabljamo fotografije in drugo slikovno gradivo, s katerim upravljamo; fotografije in drugo slikovno gradivo so podnaslovljeni, vsebujejo podatke o viru in imajo vneseno alternativno besedilo, ne vsebujejo pa podrobnejših opisov slik ali transkripcij besedil, saj bi prilagoditev pomenila nesorazmerno breme;
 • shema organizacijske strukture računskega sodišča.

Izjava o dostopnosti

Novica

Kako država skrbi za naše otroke?

V Sloveniji je približno 100.000 predšolskih otrok, od tega jih je le dobra polovica (62 %) vključenih v vrtce. Kdo skrbi za predšolsko vzgojo ostalih (skoraj 40.000) otrok, ki niso vključeni v vrtce? Ali so otroci, ki obiskujejo vrtce, z njimi zadovoljni? Ali ste s storitvami v vrtcih in njihovo organiziranostjo zadovoljni vi?

Nihče ne more bolje odgovoriti na ta in podobna vprašanja, kot vi, starši in skrbniki predšolskih otrok!

Za vas smo pripravili Anketo na temo zadovoljstva staršev in skrbnikov glede dostopnosti vrtcev in kvalitete storitev predšolske vzgoje v Republiki Sloveniji.

Z vašo pomočjo želimo oceniti zadovoljstvo predšolskih otrok, staršev in skrbnikov s storitvami predšolske vzgoje ter realno dostopnost vrtcev. Navedena cilja zasledujemo v Reviziji zagotavljanja predšolske vzgoje v letih 2003 do 2006, ki jo na računskem sodišču izvajamo od junija 2006.

Z ugotovitvami, ki jih bomo zapisali v revizijskem poročilu, želimo pripomoči k nadaljnjemu prilagajanju sistema predšolske vzgoje dejanskim potrebam otrok, staršev in skrbnikov ter tako prispevati k večjemu zadovoljstvu naših najmlajših.

Najlepše se vam zahvaljujemo za sodelovanje pri izpolnjevanju ankete ter z vso odgovornostjo zagotavljamo, da bodo vsi podatki, pridobljeni s tem vprašalnikom, uporabljeni izključno za namen analize zadovoljstva staršev in skrbnikov ter predšolskih otrok v okviru postopka revizije in bodo ostali popolnoma anonimni.

Aketna obrazca:

Anketni obrazec 

Anketni obrazec 

Nekaj navodil za izpolnjevanje ankete:

Anketo lahko izpolnite v elektronski obliki (uporabite MS Word obliko zapisa anketnega vprašalnika). Vprašalnik je pripravljen tako, da so vam na voljo posebna vnosna polja, v katera le vnesete zahtevane podatke, oziroma ustrezni odgovor označite s klikom. Ko z izpolnjevanjem obrazca končate, datoteko shranite in jo posredujte na naš elektronski naslov (sloaud@rs-rs.si) kot priponko sporočilu.

Anketa je popolnoma anonimna, zbrane podatke pa bomo uporabljali le za namene izvedbe ankete in jih bomo razkrili le v razosebljeni in sumarni obliki v našem revizijskem poročilu.

Če vam ustrezna različica urejevalnika besedila ni na voljo, vas prosimo, da anketo izpolnite v papirni obliki (uporabite .pdf obliko zapisa).

Prosimo, da nam izpolnjeno anketo pošljete na elektronski naslov: sloaud@rs-rs.si do 20. septembra 2006 ali na naš poštni naslov:

Računsko sodišče Republike Slovenije

Slovenska cesta 50

1000 Ljubljana

Kako država skrbi za naše otroke?