Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Te vsebine so:

 • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente:
  • revizijska poročila in druga poročila, ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx), ter
  • razne predstavitve (npr. infografike, plakati, priročniki);
 • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve;
 • za vizualno popestritev vsebin tem, novic in člankov uporabljamo fotografije in drugo slikovno gradivo, s katerim upravljamo; fotografije in drugo slikovno gradivo so podnaslovljeni, vsebujejo podatke o viru in imajo vneseno alternativno besedilo, ne vsebujejo pa podrobnejših opisov slik ali transkripcij besedil, saj bi prilagoditev pomenila nesorazmerno breme;
 • shema organizacijske strukture računskega sodišča.

Izjava o dostopnosti

Novica

Podaljšali smo rok za oddajo ankete

V zadnjem avgustovskem dnevu smo javnost obvestili, da ob izvajanju Revizije zagotavljanja predšolske vzgoje v letih 2003 do 2006, starše in skrbnike predšolskih otrok naprošamo za sodelovanje v anketi na temo zadovoljstva staršev in skrbnikov glede dostopnosti vrtcev in kvalitete storitev predšolske vzgoje. S pomočjo zbranih izsledkov ankete želimo soočiti mnenja glede izvajanja predšolske vzgoje na izvedbeni ravni s cilji države na tem področju. Z ugotovitvami, ki jih bomo zapisali v revizijskem poročilu, želimo pripomoči k nadaljnjemu prilagajanju sistema predšolske vzgoje dejanskim potrebam otrok, staršev in skrbnikov ter tako prispevati k večjemu zadovoljstvu naših najmlajših.

Zaradi velikega zanimanja za sodelovanje smo se odločili rok za oddajo anket podaljšati. Novi rok za oddajo izpolnjenih vprašalnikov je torek, 10. oktobra 2006.

Vsem, ki ste nam izpolnjeno anketo že posredovali, se najlepše zahvaljujemo za sodelovanje, vse, ki si želite sodelovati v povsem anonimni anketi, pa vabimo, da si podrobnosti ogledate s klikom na povezavo do izvorne novice.