Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Delovno srečanje s slovenskimi predstavniki Evropskega javnega tožilstva

  Z namenom krepitve sodelovanja in zagotovitve čim bolj kakovostnega ter ažurnega poročanja kaznivih dejanj na Evropsko javno tožilstvo, je na računskem sodišču v sredo, 31. maja 2023, potekalo delovno srečanje, ki so se ga udeležili evropski tožilec Jaka Brezigar in evropska delegirana tožilca mag. Tanja Frank Eler in Matej Oštir.

  Predsednici računskega sodišča Jani Ahčin, namestnicama predsednice ter vrhovnim državnim revizorjem in drugim zaposlenim so predstavili Evropsko javno tožilstvo, njegove pristojnosti in način njegovega delovanja ter dolžnosti državnih organov do njega. Predsednica računskega sodišča je v skupaj z vrhovnimi državnimi revizorji predstavila organizacijo in pristojnosti ter delovna področja računskega sodišča. Na srečanju so prisotni izmenjali tudi mnenja o bodočem sodelovanju. Strinjali so se, da je lahko dobro in učinkovito sodelovanje med računskim sodiščem in Evropskim javnim tožilstvom bistvenega pomena za izvedbo temeljitih in učinkovitih preiskav kaznivih dejanj, storjenih na škodo finančnih interesov Evropske unije.

  Delovno srečanje na računskem sodišču