Skoči do osrednje vsebine

Novica

Delovni obisk predsednice računskega sodišča pri generalnemu revizorju VRI Severne Makedonije

Na sedežu VRI Severne Makedonije v Skopju je med 5. in 6. marcem 2024 potekal delovni obisk predsednice računskega sodišča Jane Ahčin pri generalnemu revizorju VRI Severne Makedonije mag. Maksimom Acevskem in namestnikom generalnega revizorja mag. Orhanom Ademijem. V delegaciji računskega sodišča sta bila tudi prva namestnica predsednice mag. Maja Bilbija in svetovalec namestnice predsednice mag. Peter Premrl.

Na fotografiji delovnega sestanka na sedežu VRI Severne Makedonije v Skopju sta delegaciji VRI Severne Makedonije in računskega sodišča, ki sedita v sejni sobi med delovnim pogovorom.

Na delovnih sestankih so se predstavniki obeh vrhovnih revizijskih institucij pogovarjali o več skupnih temah in področjih, kjer so izmenjali izkušnje in pozitivne prakse, še posebej v zvezi z zaznavanji dejanj, ki imajo znake prekrška, korupcije ali integritete ter sodelovanja s pristojnimi institucijami, komunikaciji z deležniki ter delom pri revizijah EU sredstev.

Sprejem predsednice računskega sodišča Jane Ahčin in delegacij VRI pri podpredsedniku parlamenta Republike Severne Makedonije Goranu Misovskemu


Vodji in delegacije obeh VRI je v okviru obiska v Skopju sprejel tudi podpredsednik parlamenta Republike Severne Makedonije Goran Misovski. V okviru sestanka je bila izpostavljena pomembna vloga, ki jo imajo VRI pri zagotavljanju pregledne in učinkovite porabe denarja ter pomembnost finančne neodvisnosti VRI.

Generalni revizor mag. Maksim Acevski in predsednica računskega sodišča Jana Ahčin sta izrazila zadovoljstvo nad dosedanjim uspešnim sodelovanjem med obema institucijama na podlagi nedavno podpisanega memoranduma o sodelovanju, hkrati pa poudarila pričakovanja glede nadaljevanja in poglabljanja komunikacije in sodelovanja.