Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Delovni obisk predsednice računskega sodišča pri generalnemu revizorju VRI Severne Makedonije

  Na sedežu VRI Severne Makedonije v Skopju je med 5. in 6. marcem 2024 potekal delovni obisk predsednice računskega sodišča Jane Ahčin pri generalnemu revizorju VRI Severne Makedonije mag. Maksimom Acevskem in namestnikom generalnega revizorja mag. Orhanom Ademijem. V delegaciji računskega sodišča sta bila tudi prva namestnica predsednice mag. Maja Bilbija in svetovalec namestnice predsednice mag. Peter Premrl.

  Na fotografiji delovnega sestanka na sedežu VRI Severne Makedonije v Skopju sta delegaciji VRI Severne Makedonije in računskega sodišča, ki sedita v sejni sobi med delovnim pogovorom.

  Na delovnih sestankih so se predstavniki obeh vrhovnih revizijskih institucij pogovarjali o več skupnih temah in področjih, kjer so izmenjali izkušnje in pozitivne prakse, še posebej v zvezi z zaznavanji dejanj, ki imajo znake prekrška, korupcije ali integritete ter sodelovanja s pristojnimi institucijami, komunikaciji z deležniki ter delom pri revizijah EU sredstev.

  Sprejem predsednice računskega sodišča Jane Ahčin in delegacij VRI pri podpredsedniku parlamenta Republike Severne Makedonije Goranu Misovskemu


  Vodji in delegacije obeh VRI je v okviru obiska v Skopju sprejel tudi podpredsednik parlamenta Republike Severne Makedonije Goran Misovski. V okviru sestanka je bila izpostavljena pomembna vloga, ki jo imajo VRI pri zagotavljanju pregledne in učinkovite porabe denarja ter pomembnost finančne neodvisnosti VRI.

  Generalni revizor mag. Maksim Acevski in predsednica računskega sodišča Jana Ahčin sta izrazila zadovoljstvo nad dosedanjim uspešnim sodelovanjem med obema institucijama na podlagi nedavno podpisanega memoranduma o sodelovanju, hkrati pa poudarila pričakovanja glede nadaljevanja in poglabljanja komunikacije in sodelovanja.