Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Računovodski izkazi in pravilnost poslovanja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije v letu 2022

  Zadnja sprememba:
  23. 11. 2023

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o računovodskih izkazih in pravilnosti poslovanja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije v letu 2022.

  Revidirano obdobje:
  2022

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 323-2/2023/2
  Datum: 3. 1. 2023

  Opombe:

  Računovodski izkazi in pravilnost poslovanja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije v letu 2022

  Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije smo izrekli pozitivno mnenje o računovodskih izkazih za leto 2022. Mnenje s pridržkom o pravilnosti poslovanja v letu 2022 je predvsem posledica nepravilnosti v postopkih odločanja o pravicah iz zdravstvenega zavarovanja in pri obračunu zdravstvenih storitev. Zavod je kršil predpise o javnem naročanju pri nabavah blaga v vrednosti najmanj 128.942 EUR. Neskladja s predpisi smo ugotovili tudi pri določanju plač in pri določbah akta o sistemizaciji delovnih mest, v nasprotju s predpisi pa je zavod izplačal tudi nekatere druge prejemke iz delovnega razmerja. Odzivnega poročila nismo zahtevali, ker je zavod nepravilnosti odpravil že med revizijo.

   

  Deli vsebino