Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Pravilnost poslovanja Zagovornika načela enakosti v letu 2022

  Zadnja sprememba:
  21. 2. 2024

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o pravilnosti poslovanja Zagovornika načela enakosti v letu 2022.

  Revidirano obdobje:
  2022

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 320-1/2023/2
  Datum: 10. 1. 2023

  Opombe:

  Pravilnost poslovanja Zagovornika načela enakosti

  Računsko sodišče je o pravilnosti poslovanja Zagovornika načela enakosti v letu 2022 izreklo mnenje s pridržkom.

  Računsko sodišče je  pri revidiranju plač in drugih izdatkov zaposlenim ugotovilo, da je Zagovornik načela enakosti 2 javnima uslužbencema izplačal prenizek dodatek za delovno dobo. Pri delnih tekočih in investicijskih odhodkih je računsko sodišče ugotovilo, da Zagovornik načela enakosti za storitve grafičnega oblikovanja, storitve tiskanja ter storitve prevajanja in lekture ni izvedel postopka oddaje javnega naročila, pred plačilom računov ni preveril pravnega temelja in višine obveznosti, prevzel je obveznosti prek dovoljenega obsega prevzemanja obveznosti v breme proračunov prihodnjih let.

  Računsko sodišče je od Zagovornika načela enakosti zahtevalo predložitev odzivnega poročila ter mu podalo priporočilo za izboljšanje poslovanja.

  Logotip Cilji trajnostnega razvoja
  Deli vsebino