Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Te vsebine so:

 • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente:
  • revizijska poročila in druga poročila, ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx), ter
  • razne predstavitve (npr. infografike, plakati, priročniki);
 • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve;
 • za vizualno popestritev vsebin tem, novic in člankov uporabljamo fotografije in drugo slikovno gradivo, s katerim upravljamo; fotografije in drugo slikovno gradivo so podnaslovljeni, vsebujejo podatke o viru in imajo vneseno alternativno besedilo, ne vsebujejo pa podrobnejših opisov slik ali transkripcij besedil, saj bi prilagoditev pomenila nesorazmerno breme;
 • shema organizacijske strukture računskega sodišča.

Izjava o dostopnosti

Revizija

Vzpostavitev Družbe za upravljanje terjatev bank

Zadnja sprememba:
23. 9. 2015

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o učinkovitosti poslovanja Vlade Republike Slovenije in Ministrstva za finance pri vzpostavitvi pogojev za delovanje Družbe za upravljanje terjatev bank in pri prenosu tveganih postavk bank na Družbo za upravljanje terjatev bank ter izrek mnenja o pravilnosti, gospodarnosti in učinkovitosti poslovanja Družbe za upravljanje terjatev bank v letu 2013 in učinkovitosti poslovanja pri vzpostavitvi internih pravil za njeno delovanje.

Revidirano obdobje:
1. 1. 2011 do 31. 12. 2013.

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 3262-1/2013/23, sprememba št. 3262-1/2013/27 z dne 11. 2. 2014 in sprememba št. 3262-1/2013/58 z dne 15. 5. 2014
Datum: 13. 12. 2013

Opombe:

Vzpostavitev pogojev za delovanje DUTB, d. d. in poslovanje DUTB, d .d. v letu 2013

Revizijsko poročilo o vzpostavitvi pogojev za delovanje Družbe za upravljanje terjatev bank, d. d., in o njenem poslovanju v letu 2013.

Na novinarski konferenci (4. 3. 2015) Računskega sodišča Republike Slovenije so predsednik Tomaž Vesel, njegov drugi namestnik Samo Jereb in vrhovna državna revizorka mag. Maja Bilbija predstavili ugotovitve glede ravnanj Vlade RS in Ministrstva za finance pri zagotavljanju ukrepov za stabilnost bančnega sistema in pri vzpostavitvi Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Računsko sodišče je podalo oceno o pravilnosti, učinkovitosti in gospodarnosti poslovanja DUTB v letu 2013. Bistvene poudarke z novinarske konference si lahko v celoti pogledate tukaj: Predstavitev z novinarske konference (12 strani, 131 KB)

Deli vsebino