Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Upravljanje javnih zavodov

  Zadnja sprememba:
  28. 6. 2021

  Podatki o reviziji

  Revidirano obdobje:
  od 1. 1. 2016 do 31. 12. 2018

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 320-3/2017/2
  Datum: 6. 2. 2017
  Sprememba sklepa:
  št. 320-3/2017/32 z dne 25. 7. 2019

  Opombe:

  Učinkovitost sistema upravljanja javnih zavodov

  Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport so bili le delno učinkoviti pri zagotavljanju učinkovitosti upravljanja javnih zavodov v letih od 2016 do 2018, saj niso dovolj jasno opredelili vloge in pristojnosti sveta zavoda, sestava sveta pa ne zagotavlja vedno udejanjanja javnega interesa. Odgovornost sveta zavoda in njegovih članov večinoma ni določena, zato tudi posledice nevestnega ravnanja niso predvidene. Poleg tega ni enotnih smernic glede izbora in izobraževanja članov sveta zavoda, kar prispeva k različni praksi. Mandat članov, potrebna večina in sklepčnost so neenotno in dvoumno opredeljeni, posledice neudeležbe na sejah sveta so zgolj skopo določene, standardi ravnanja in potrebna skrbnost pa razen na področju zdravstva niso določeni. Večina ministrstev ni preverjala, ali sveti zavodov izvajajo vse predpisane naloge. Z revizijo je bilo tudi ugotovljeno, da sodelovanje predstavnikov ustanovitelja z ustanoviteljem ni celovito in enotno urejeno, ureditev vrednotenja dela članov sveta zavoda pa je s predpisi neutemeljeno urejena neenotno.

  Računsko sodišče je od Vlade Republike Slovenije in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti zahtevalo predložitev odzivnega poročila, vsem revidirancem pa je podalo tudi priporočila za izboljšanje poslovanja.

  Deli vsebino