Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Učinkovitosti in pravilnost poslovanja Generalnega sekretariata Vlade Republike Slovenije pri izvajanju izbranih projektov informatizacije

  Zadnja sprememba:
  24. 11. 2023

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o učinkovitosti in pravilnosti poslovanja Generalnega sekretariata Vlade Republike Slovenije pri izvajanju izbranih projektov informatizacije.

  Revidirano obdobje:
  od 1. 1. 2020 do 31. 12. 2021

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 320-6/2022/3
  Datum: 31. 5. 2022

  Opombe:

  Pravilnost in učinkovitost poslovanja Generalnega sekretariata Vlade Republike Slovenije pri prenovi infrastrukture informacijske tehnologije

  Računsko sodišče je  izvedlo revizijo pravilnosti in učinkovitosti poslovanja Generalnega sekretariata Vlade Republike Slovenije (v nadaljevanju: GSV) pri prenovi infrastrukture informacijske tehnologije  z izvajanjem projektov informatizacije Celovita prenova podatkovnega centra in Nakup specifične sistemske informacijske opreme v obdobju od 1. 1. 2020 do 31. 12. 2021.

  Informacijski sistem GSV je eden najpomembnejših v državi, saj je ključen za nemoteno delo vlade in posledično države. V informacijskem sistemu GSV se obravnavajo vsa gradiva, ki zahtevajo odločitev vlade, obravnavane vsebine se nanašajo in vplivajo na vsa področja družbe, v sistem pa so vključeni vsi organi državne uprave, zato sta razpoložljivost in varnost sistema pomembni s širšega vidika. Na podlagi Zakona o državni upravi je bil upravljavec infrastrukture centralizirane državne informatike Ministrstvo za javno upravo.

  Računsko sodišče je o pravilnosti poslovanja pri prenovi infrastrukture informacijske tehnologije GSV izreklo mnenje s pridržkom, saj je GSV pri javnih naročilih za izvedbo projektov informatizacije v razpisni dokumentaciji za ponudnike določil prekratek rok za oddajo ponudb. Poleg tega je GSV izvedbo javnega naročila Nakup specifične sistemske informacijske opreme začel preden je dobil soglasje Ministrstva za javno upravo. Razen vpliva ugotovljenih nepravilnosti, je GSV v vseh pogledih posloval v skladu s predpisi.

  Računsko sodišče je o učinkovitosti poslovanja GSV pri izvajanju izbranih projektov informatizacije izreklo mnenje, da je bilo ravnanje GSV delno učinkovito in bi ga bilo mogoče izboljšati predvsem na področju zagotavljanja večje konkurence med ponudniki in s tem doseganja čim nižje cene.

  Računsko sodišče je GSV podalo več priporočil, ni pa zahtevalo predložitve odzivnega poročila.

  Deli vsebino