Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Smotrnost poslovanja Mestne občine Celje pri porabi sredstev za svetovalne storitve

  Zadnja sprememba:
  19. 12. 2022

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Smotrnost poslovanja občine pri porabi sredstev za svetovalne storitve v obdobju od 1. 1. 2016 do 31. 12. 2018.

  Revidirano obdobje:
  od 1. 1. 2016 do 31. 12. 2018

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 324-8/2019/4
  Datum: 12. 6. 2019

  Opombe:

  Svetovalne storitve v Mestni občini Celje

  Računsko sodišče je izvedlo revizijo učinkovitosti poslovanja Mestne občine Celje v delu, ki se nanaša na porabo sredstev za svetovalne storitve v letih od 2016 do 2018. Računsko sodišče meni, da je bilo poslovanje občine v delu, ki se nanaša na porabo sredstev za svetovalne storitve v letih od 2016 do 2018, delno učinkovito.
  Občina v letih od 2016 do 2018 ni imela vzpostavljenega postopka ugotavljanja potreb po svetovalnih storitvah ter za večino pregledanih pogodb in naročilnic ni izkazala, da je utemeljila potrebo po posamezni svetovalni storitvi. V skoraj vseh primerih so bila sredstva načrtovana v proračunu, vendar pa je bila v večini primerov obrazložitev načrtovanih sredstev za svetovalne storitve preveč splošna, ocena načrtovanih sredstev pa ni temeljila na predhodno pripravljenih izhodiščih in izračunih.
  Postopek oddaje svetovalne storitve je bil v četrtini pregledanih pogodb in naročilnic delno ustrezen, v 2 primerih pa storitev ni bila oddana po ustreznem postopku. Občina je v vseh pregledanih pogodbah in naročilnicah za svetovalne storitve določila skrbnika ter v skoraj vseh primerih ustrezno oziroma vsaj deloma ustrezno tudi predmet in ceno, v manjšem deležu pa tudi rok izvedbe storitve, druge obveznosti izvajalca pogodbe ter določila glede nadzora.
  Občina je izvajanje pogodb oziroma naročilnic za svetovalne storitve v vseh pregledanih primerih ustrezno spremljala. Poročanje o porabi sredstev za svetovalne storitve v zaključnem računu proračuna za posamezno leto ni bilo v celoti ustrezno, občina pa tudi ni vsaj splošno poročala o izvajanju pogodb in naročilnic za svetovalne storitve v posameznem letu.
  Računsko sodišče je Mestni občini Celje podalo priporočila za izboljšanje poslovanja.

  Deli vsebino