Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Sistem opravljanja nujnih procesnih dejanj v pravosodnih organih

  Zadnja sprememba:
  28. 2. 2020

  Podatki o reviziji

  Revidirano obdobje:
  od 1. 1. 2014 do 31. 5. 2016

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 320-3/2016/4 in dopolnitev sklepa št. 320-3/2016/12 z dne 29. 9. 2016
  Datum: 1. 6. 2016

  Opombe:

  Opravljanje nujnih procesnih dejanj v pravosodnih organih

  Sistem opravljanja nujnih procesnih dejanj na Ministrstvu za pravosodje, Vrhovnem državnem tožilstvu Republike Slovenije, Vrhovnem sodišču Republike Slovenije, Okrožnem sodišču v Celju, Okrožnem državnem tožilstvu v Celju in Specializiranem državnem tožilstvu Republike Slovenije je bil v reviziji ocenjen kot delno učinkovit. Zakoni namreč ne določajo pravic in obveznosti javnih uslužbencev (sodno osebje in državnotožilsko osebje), ki sodelujejo pri izvajanju zagotavljanja nujnih procesnih dejanj izven poslovnega časa. Sodišča in državna tožilstva ob obračunih in izplačilih plač niso upoštevala določila Zakona o sistemu plač v javnem sektorju v delu, ki se nanaša na plačilo opravljenega dela v dežurstvu, saj so sledila mnenju Ministrstva za pravosodje. Na sodiščih in državnih tožilstvih je bil način upoštevanja in obračunavanja porabljenega časa za prejete pozive izven poslovnega časa urejen različno. Po oceni računskega sodišča bi se lahko izboljšala učinkovitost na področju nujnih procesnih dejanj z ustrezno nadgradnjo informacijskega sistema sodišč in državnih tožilstev.

  Računsko sodišče je Ministrstvu za pravosodje in Vrhovnemu državnemu tožilstvu Republike Slovenije podalo priporočila za izboljšanje poslovanja, od Ministrstva za pravosodje pa je zahtevalo tudi predložitev odzivnega poročila.

  Deli vsebino