Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Revizija pravilnosti financiranja volilne kampanje za predčasne volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2018 pri organizatorju volilne kampanje - Piratska stranka Slovenije

  Zadnja sprememba:
  28. 3. 2019

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o pravilnosti poročanja in poslovanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

  Revidirano obdobje:
  od začetka volilne kampanje do oddaje poročila o financiranju volilne kampanje

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 325-12/2018/2
  Datum: 18. 7. 2018

  Opombe:

  Pravilnost financiranja volilne kampanje liste kandidatov Piratske stranke Slovenije za predčasne volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2018

  Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti financiranja volilne kampanje liste kandidatov Piratske stranke Slovenije na predčasnih volitvah poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2018, ki jo je organizirala politična stranka Piratska stranka Slovenije. Cilja revizije sta bila izrek mnenja o pravilnosti poročanja ter izrek mnenja o pravilnosti poslovanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

  Računsko sodišče je politični stranki Piratska stranka Slovenije o pravilnosti poročanja in o pravilnosti poslovanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji izreklo pozitivni mnenji. Računsko sodišče ni zahtevalo predložitve odzivnega poročila, ker je politična stranka Piratska stranka Slovenije že med revizijskim postopkom izvedla ustrezni popravljani ukrep.

  Deli vsebino