Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Revizija pravilnosti financiranja volilne kampanje kandidata Ferenca Horvátha za volitve poslank in poslancev Državnega zbora Republike Slovenije v letu 2022 pri organizatorju volilne kampanje - Teodor Varga

  Zadnja sprememba:
  23. 12. 2022

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Cilja revizije sta izrek mnenj o pravilnosti poslovanja in pravilnosti poročanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

  Revidirano obdobje:
  Od odprtja posebnega transakcijskega računa z oznako "za volilno kampanjo" do oddaje poročila o financiranju volilne kampanje.

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 325-12/2022/2
  Datum: 24. 6. 2022

  Opombe:

  Pravilnost financiranja volilne kampanje Ferenca Horvátha, kandidata za poslanca madžarske narodne skupnosti, na volitvah poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2022

  Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti financiranja volilne kampanje Ferenca Horvátha, kandidata za poslanca madžarske narodne skupnosti na volitvah poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2022, ki jo je organiziral Teodor Varga. Cilja revizije sta bila izrek mnenja o pravilnosti poslovanja in pravilnosti poročanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

  Računsko sodišče je Teodorju Vargi izreklo mnenje s pridržkom o pravilnosti poslovanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji, saj posebnega računa za volilno kampanjo ni odprl in zaprl organizator volilne kampanje, prav tako poročila o financiranju volilne kampanje Agenciji Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve ni predložil organizator volilne kampanje, poleg tega so bili s posebnega transakcijskega računa za volilno kampanjo poravnani stroški v znesku 200 EUR, ki niso stroški volilne kampanje.

  Računsko sodišče je Teodorju Vargi izreklo mnenje s pridržkom o pravilnosti poročanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji, ker so bili med porabljenimi sredstvi izkazani stroški v znesku 200 EUR, ki niso stroški volilne kampanje.

   

  Deli vsebino