Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Računovodski izkazi in pravilnost poslovanja ZPIZ v letu 2019

  Zadnja sprememba:
  22. 12. 2021

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o računovodskih izkazih in pravilnosti poslovanja v letu 2019.

  Revidirano obdobje:
  2019

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 323-1/2020/6
  Datum: 20. 5. 2020

  Opombe:

  Računovodski izkazi in pravilnost poslovanja Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije za leto 2019

  Računsko sodišče je o računovodskih izkazih Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije za leto 2019 izreklo pozitivno mnenje. O pravilnosti poslovanja v tem letu pa je zavodu izreklo mnenje s pridržkom, ker v svojih evidencah ni zagotovil pravilnih in popolnih podatkov, ki vplivajo ali bi lahko vplivali na odmero pokojnine, zato je bila ta v najmanj 42 primerih nepravilno odmerjena. V nasprotju s predpisi je izplačal za 3.124 EUR transferov nepridobitnim organizacijam in ustanovam, nabavil material, storitve in osnovna sredstva v vrednosti 286.568 EUR, kupil nepremičnine za zagotavljanje počitniških zmogljivosti za zaposlene v vrednosti 128.768 EUR ter oddal storitve izvedenskih mnenj. V svojih aktih ni določil vseh pogojev za zasedbo delovnih mest, dodatka za dvojezičnost pa ni določil v skladu z zahtevami iz zakona. Zavod je že med revizijskim postopkom sprejel ustrezne popravljane ukrepe za odpravo ugotovljenih nepravilnosti.

  Deli vsebino