Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Pravilnost poslovanja Zavoda za turizem in kulturo Kranj v letu 2020

  Zadnja sprememba:
  29. 11. 2022

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o pravilnosti poslovanja v letu 2020.

  Revidirano obdobje:
  2020

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 322-6/2021/4
  Datum: 27. 9. 2021

  Opombe:

  Pravilnost poslovanja Zavoda za turizem in kulturo Kranj

  O pravilnosti poslovanja Zavoda za turizem in kulturo Kranj v letu 2020 je računsko sodišče izreklo mnenje s pridržkom, saj je zavod naročal storitve v vrednosti 42.527 EUR v nasprotju s predpisi o javnem naročanju. Z direktorjem ni sklenil aneksa k pogodbi o zaposlitvi, zaposlenim pa so bile nekatere pravice zagotovljene v večjem obsegu, kot je to določeno v zakonu, podzakonskem predpisu ali s kolektivno pogodbo. Svet zavoda v nasprotju s predpisi ni odločal o uničenju opreme in ni obravnaval letnega poročila za leto 2020, direktor pa ni pripravil akta, s katerim bi uredil postopke javnih razpisov za izvedbo programov in projektov, in ni sprejel cenika za najem stojnic in hišk na prireditvah. Računsko sodišče je od zavoda zahtevalo predložitev odzivnega poročila.

  Deli vsebino