Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Pravilnost poslovanja politične stranke Nova Slovenija – krščanski demokrati v letu 2022

  Zadnja sprememba:
  22. 12. 2023

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o pravilnosti poslovanja politične stranke v letu 2022.

  Revidirano obdobje:
  2022

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 325-7/2023/2
  Datum: 7. 4. 2023

  Opombe:

  Pravilnost poslovanja politične stranke Nova Slovenija – Krščanski demokrati v letu 2022

  Računsko sodišče je v letu 2023 pričelo z izvajanjem novega sklopa revizij pravilnosti poslovanja političnih strank. Po Zakonu o političnih strankah je računsko sodišče dolžno v obdobju 4 let, ki sledijo letu, v katerem so bile izvedene državnozborske in lokalne volitve, opraviti revizijo pri tistih političnih strankah, ki so letno prejele ali so bile upravičene do prejema sredstev iz državnega proračuna ali proračuna lokalne skupnosti v znesku najmanj 100.000 EUR.

  Izvedba revizij pravilnost poslovanja političnih strank vključuje preveritve spoštovanja zahtev, ki izhajajo iz Zakona o političnih strankah in Zakona o volilni in referendumski kampanji. V okviru revizij računsko sodišče preveri vzorec transakcij, ki jih je posamezna politična stranka izvedla v letu 2022 prek odprtih transakcijskih računov stranke za redno poslovanje in transakcijskih računov za posamezne volitve v tem letu.

  V letu 2023 je tako računsko sodišče izvedlo že izvedlo 3 revizije pravilnosti poslovanja političnih strank (Levica, Nova Slovenija – Krščanski demokrati in Slovenska ljudska stranka).

   

  Priloga:
  Infografika - Revizijska poročila: Poslovanje političnih strank v letu 2022


  Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti poslovanja politične stranke Nova Slovenija – Krščanski demokrati v letu 2022.

  Cilj revizije je bil izrek mnenja o pravilnosti poslovanja politične stranke Nova Slovenija – Krščanski demokrati v letu 2022. Računsko sodišče je preverjalo skladnost poslovanja politične stranke Nova Slovenija – Krščanski demokrati z Zakonom o političnih strankah in Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

  Računsko sodišče je o pravilnosti poslovanja politične stranke Nova Slovenija – Krščanski demokrati v letu 2022 izreklo pozitivno mnenje.

  Deli vsebino