Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Pravilnost in smotrnost dela poslovanja NIJZ v letu 2019

  Zadnja sprememba:
  16. 5. 2022

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o pravilnosti in smotrnosti dela poslovanja v letu 2019.

  Revidirano obdobje:
  2019

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 322-11/2019/4
  Datum: 19. 2. 2020

  Opombe:

  Popravljalni ukrepi pri reviziji pravilnosti in smotrnosti dela poslovanja Nacionalnega inštituta za javno zdravje

  Deli vsebino

  Pravilnost in smotrnost dela poslovanja Nacionalnega inštituta za javno zdravje

  Računsko sodišče je Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje izreklo mnenje s pridržkom o delu poslovanja v letu 2019 predvsem zaradi nepravilnosti v zvezi z osnovno plačo in dodatki ter drugimi prejemki, nekatere pravice pa so bile zaposlenim zagotovljene v večjem obsegu od predpisanega. Popis osnovnih sredstev ni bil izveden v skladu s predpisi. Pri zagotavljanju podatkov o čakalnih dobah je bil inštitut delno učinkovit. Učinkovitejši bi moral biti pri določanju aktivnosti zbiranja in obdelave podatkov ter poročanju, pri opredelitvi modelov oziroma kriterijev vrednotenja uspešnosti in kakovosti storitev ter pri zagotavljanju ustrezne primerljivosti podatkov iz lokalnih informacijskih sistemov. Poleg tega ni poskrbel, da bi bilo razvidno, zakaj elektronsko naročanje in spremljanje podatkov o čakalnih dobah ni mogoče za vse vrste storitev iz veljavnega šifranta in ni  poskrbel za odpravo ugotovljenih težav pri izvajanju določenih aktivnosti, ki bi vodile k bolj kakovostnim podatkom o čakalnih dobah.

  Računsko sodišče je inštitutu podalo več priporočil ter zahtevalo predložitev odzivnega poročila.

  Deli vsebino