Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Pravilnost dela poslovanja Zavoda za gozdove v letu 2019

  Zadnja sprememba:
  7. 10. 2021

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o pravilnosti dela poslovanja v letu 2019.

  Revidirano obdobje:
  2019

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 322-10/2019/3
  Datum: 17. 1. 2020

  Opombe:

  Pravilnost dela poslovanja Zavoda za gozdove Slovenije

  Računsko sodišče je Zavodu za gozdove Slovenije izreklo mnenje s pridržkom o delu poslovanja v letu 2019, ki se nanaša na plače in druge stroške, povezane z delom, ter sredstva za stroške dela. Nepravilnosti so bile ugotovljene na področju opravljanja nadurnega dela, dela v neenakomerno razporejenem delovnem času, pri določanju letnega dopusta ter sorazmernega dela regresa za letni dopust, pri vodenju evidenc delovnega časa, pri izplačilih dodatka za delo v manj ugodnem delovnem času in pri obračunavanju kilometrine. Zavod pri pripravi računovodskih poročil ni preveril, ali so stroški dela izkazani glede na vrsto dejavnosti, na katero se nanašajo, ter ali je ustrezno upoštevan delež časa, ki ga zaposleni namenijo izvedbi posamezne naloge iz javne službe.

  Za odpravo nepravilnosti je računsko sodišče od zavoda zahtevalo predložitev odzivnega poročila.

  Deli vsebino