Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Revizija pravilnosti poslovanja Mladinskega doma Maribor v letu 2021

  Zadnja sprememba:
  29. 11. 2023

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o pravilnosti poslovanja Mladinskega doma Maribor v letu 2021

  Revidirano obdobje:
  2021

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 322-9/2022/5
  Datum: 4. 10. 2022

  Opombe:

  Pravilnost poslovanja Mladinskega doma Maribor

  Računsko sodišče je Mladinskemu domu Maribor o pravilnosti poslovanja v letu 2021 izreklo mnenje s pridržkom, ker je ugotovilo neskladja s predpisi pri oblikovanju sistemizacije delovnih mest, določitvi obsega za redno delovno uspešnost, obračunavanju položajnega dodatka, dodatkov za delo v manj ugodnem delovnem času, dodatka za delo z osebami z motnjami vedenja in osebnosti ter pri povračilu stroškov prevoza na delo in povračilu stroškov uporabe lastnega vozila. V nasprotju s predpisi s področja javnega naročanja je mladinski dom spremenil pogodbo o izvedbi javnega naročila in ni objavil seznama oddanih javnih naročil na portalu javnih naročil.

  Računsko sodišče je od mladinskega doma zahtevalo predložitev odzivnega poročila.

  Deli vsebino