Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Izvajanje tržne dejavnosti v Javnem zavodu Radiotelevizija Slovenija v letu 2018

  Zadnja sprememba:
  21. 12. 2020

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o izvajanju tržne dejavnosti v letu 2018.

  Revidirano obdobje:
  2018

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 322-2/2018/4
  Datum: 5. 11. 2018

  Opombe:

  Izvajanje tržne dejavnosti Radiotelevizije Slovenija

  RTV je bila pri izvajanju tržne dejavnosti v letu 2018 delno učinkovita. Bolj učinkovita bi lahko bila zlasti pri določanju popustov, tako glede vsebine in višine kot tudi z vidika pristojnosti za njihovo odobravanje. RTV ni imela analiz o utemeljenosti vsebine in višine popustov z namenom doseganja optimalnih prihodkov in ni pojasnila podlag za oblikovanje politike priznavanja popustov. Vloga agencijskih naročnikov, še posebej največjega med njimi, se je krepila, kar ni bilo v skladu s strategijo RTV. Ker razmerje med posameznimi programskimi vsebinami ni bilo opredeljeno v nobenem relevantnem aktu, ni bila mogoča presoja, ali se je zaradi pridobivanja dodatnih prihodkov izvajal pretežno program, v okviru katerega je trženje oglasnega prostora uspešnejše, prav tako pa ni nikjer določeno, kaj predstavlja večinski delež v povezavi s kulturnimi, umetniškimi, informativnimi, dokumentarnimi in izobraževalnimi vsebinami, ki jih mora RTV zagotavljati.

  Računsko sodišče je RTV podalo več priporočil ter zahtevalo predložitev odzivnega poročila.

  Deli vsebino