Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Financiranje referendumske kampanje Urada vlade za komuniciranje

  Zadnja sprememba:
  2. 4. 2012

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o pravilnosti poročanja in financiranja referendumske kampanje za referendum o Zakonu o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih.

  Revidirano obdobje:
  od 6. 5. 2011 do 3. 6. 2011.

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 325-46/2011/3 in 325-46/2011/5 z dne 7. 11. 2011
  Datum: 21. 10. 2011

  Opombe:

  Pravilnost financiranja referendumske kampanje Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje za referendum o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih

  Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti financiranja referendumske kampanje Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje za zakonodajni referendum o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih.

  Cilja revizije sta bila izrek mnenja o pravilnosti izkazanih zneskov v poročilu o referendumski kampanji ter izrek mnenja o pravilnosti zbiranja in porabe sredstev za referendumsko kampanjo.

  Računsko sodišče je o pravilnosti v poročilu izkazanih zneskov izreklo Uradu Vlade Republike Slovenije za komuniciranje pozitivno mnenje. O pravilnosti zbiranja in porabe sredstev računsko sodišče Uradu Vlade Republike Slovenije za komuniciranje ni izreklo mnenja, ker Urad Vlade Republike Slovenije za ta namen ni zbiral sredstev in jih tudi ni porabil.

  Deli vsebino