Skoči do osrednje vsebine

Novica

Združenje revizorjev in Globalni forum OECD za boj proti korupciji in integriteto 2023

Na sedežu Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) v Parizu sta med 23. in 25. majem 2023 potekala letno zasedanje Združenja revizorjev in Globalni forum OECD za boj proti korupciji in integriteto.

Letno zasedanje Združenja revizorjev OECD je bilo osredotočeno na rešitve v okviru politik in dobrih praks, s katerimi bi naslovili ključne izzive pri revidiranju v javnem sektorju vključno s krepitvijo sodelovanja med revizorji, vzpostavitvijo močnih sistemov notranjega kontroliranja, izvajanjem učinkovitih revizij smotrnosti poslovanja in preprečevanjem in zaznavanjem nepravilnosti, ki kažejo na goljufivo ravnanje z javnimi sredstvi.

Razprava v okviru zasedanja Združenja revizorjev OECD (Foto: OECD)

Zasedanja, ki združuje revizorje javnega sektorja in med drugim ustvarja prostor za koristno izmenjavo najboljših praks in premagovanje izzivov pri revizijah javnega sektorja, sta se v imenu računskega sodišča udeležila tudi vrhovna državna revizorka Jerneja Vrabič in svetovalec prve namestnice predsednice mag. Peter Premrl.

Predstavnika računskega sodišča s predsednico Transparency International Delio Ferreira Rubio

Predstavnika računskega sodišča sta sodelovala tudi na Globalnem forumu OECD za boj proti korupciji in integriteto, ki je letos potekal pod geslom Aktivnosti za učinke: Skupaj krepimo integriteto in se borimo proti korupciji. V predstavitvah in razpravah so se sodelujoči osredotočili na rešitve v okviru politik in na poslovne inovacije, ki krepijo integriteto in prispevajo k boju proti korupciji. V predstavitvah in razpravah je bil dan velik pomen vedno večji vlogi umetne inteligence pri postopkih revidiranja in v boju proti korupciji.

V okviru dogodkov so na sedežu OECD potekale številne okrogle mize in razprave (Foto: OECD)