Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Združenje revizorjev in Globalni forum OECD za boj proti korupciji in integriteto 2023

  Na sedežu Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) v Parizu sta med 23. in 25. majem 2023 potekala letno zasedanje Združenja revizorjev in Globalni forum OECD za boj proti korupciji in integriteto.

  Letno zasedanje Združenja revizorjev OECD je bilo osredotočeno na rešitve v okviru politik in dobrih praks, s katerimi bi naslovili ključne izzive pri revidiranju v javnem sektorju vključno s krepitvijo sodelovanja med revizorji, vzpostavitvijo močnih sistemov notranjega kontroliranja, izvajanjem učinkovitih revizij smotrnosti poslovanja in preprečevanjem in zaznavanjem nepravilnosti, ki kažejo na goljufivo ravnanje z javnimi sredstvi.

  Razprava v okviru zasedanja Združenja revizorjev OECD (Foto: OECD)

  Zasedanja, ki združuje revizorje javnega sektorja in med drugim ustvarja prostor za koristno izmenjavo najboljših praks in premagovanje izzivov pri revizijah javnega sektorja, sta se v imenu računskega sodišča udeležila tudi vrhovna državna revizorka Jerneja Vrabič in svetovalec prve namestnice predsednice mag. Peter Premrl.

  Predstavnika računskega sodišča s predsednico Transparency International Delio Ferreira Rubio

  Predstavnika računskega sodišča sta sodelovala tudi na Globalnem forumu OECD za boj proti korupciji in integriteto, ki je letos potekal pod geslom Aktivnosti za učinke: Skupaj krepimo integriteto in se borimo proti korupciji. V predstavitvah in razpravah so se sodelujoči osredotočili na rešitve v okviru politik in na poslovne inovacije, ki krepijo integriteto in prispevajo k boju proti korupciji. V predstavitvah in razpravah je bil dan velik pomen vedno večji vlogi umetne inteligence pri postopkih revidiranja in v boju proti korupciji.

  V okviru dogodkov so na sedežu OECD potekale številne okrogle mize in razprave (Foto: OECD)